Auto do 6 tys, oszczędne..

20 Sty 2014, 23:41

Witam , przepraszam ale to moj pierwszy post i zapewne bedzie w nim troszke chaosu mam 19 lat rok prawko no i mam odłożone około 6 tys. Chciałbym kupić samochód tylko pytanie jaki , bo objeździłem juz tyle ludzi i jestem rozczarowany . ludzie mysla ze jestem młody i kit wcisna jednak czytam duzo i od małego miałem stycznosc z samochodami np jade do goscia ładny golfik 97 blachy ocynk wyposażony ładnie jade na kanal a tam wszystko zielone okazało sie ze auto popowodziowe xd denerwuje mnie to ze moj ojciec sie wcina twierdzac np ze do hondy drogie czesci nie oplaca sie itd . przejde do sedna nie wiem czy kupic auto np golfa 3 za 2.500 tys i zrobic go sobie zeby wiedziec na czym stoje czy kupic za np 5 tys w super ekstra stanie wg własciciela a tak np pewnie czesc była by do roboty.. nie kupie np ani renault czy citroena bo to szajs . Chodzi mi o autko nie drogie w eksploatacji i własnie do 6 tys . czekam na opowiedz kogos kompetentnego kto doradzi mi na jakie odele zwrocic uwage . dzieki pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez silvo44, 21 Sty 2014, 17:51, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reg. 8/2
Sebageo
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 01 1996
Auto: Nie mam

20 Sty 2014, 23:46

Za 4-5k kupisz Astre F 1.6 8v z LPG z dobrym wyposażeniem, zakonserwujesz i będziesz śmigał.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Sty 2014, 00:42

Czemu uważasz że Citroën i Renault to szajs??
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Sty 2014, 07:21

Jeśli 6000zł to Twój max to szukaj auta do 4-5tysięcy a reszta kasy na pakiet startowy i drobne naprawy.
Niewiem czemu uważasz że Renault i Citroen to szajs ale akurat w Twoim budżecie znajdziesz np ładną Xsare.
Ja od siebie zaproponuje Peugeota 306,blacha ocynk,silniki dobre pod gaz.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

21 Sty 2014, 17:19

Moim zdaniem to szajs ponieważ raz że się psują częsci drogie i skomplikowane naprawy tak słyszałem i czytałem . sasiad kupił renault clio i mu sie sypie wujek tak samo narzeka nie znam kogos kto miałby renault i by nie narzekał . moze to i wy łacznie moja spaczona opinia . wiem ze peugeot 106 ładnie smiga . Głównie to celuje w auta niemieckie / raz ze jest pełno czesci a dwa ze naprawa jest banalna i do tego są to żywotne auta. Moja opinia o francuzach jest taka ze sie psuja maja drogie czesci i skomplikowane są naprAWY . jedna zaleta to cena i to wszystko
Sebageo
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 01 1996
Auto: Nie mam

21 Sty 2014, 21:35

Widocznie żle trafili,kolega ma Renault Megane I po lifcie i nie słysze żeby narzekał a ma ją już troche.
Części drogie? Do francuzów części są w przystępnym częściach,może nie tak tanie jak do niemców ale nie ciągną za bardzo po portfelu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012