Witajcie, obejrzałem nr 1. Mam pozytywne tym razem odczucia, facet sprzedający wydaje się być uczciwy, nie jakiś dzieciak ani handlarzyna. Do rzeczy.
Plusy:
Auto czyste w środku, bardzo zadbane, kupione 6 lat temu od znajomego ze znaną historią, szpary równe, widać, że nie był mocno walony, po wymianie oleju i filtrów, silnik ładnie chodzi, zawieszenie ciche, podłoga, drzwi, maska, klapa bez rdzy, cały samochód w zasadzie bez rudego poza 3 miejscami które będą w minusach. Odpalił bez problemu po pierwszym zakręceniu, klima sprawna.
Minusy: Rudy na tylnym prawym nadkolu - poprzedni właściciel miał stłuczkę/obcierkę, nadkole było robione ale niezbyt starannie, delikatny rudy na lewym tylnym nadkolu, naprawdę bardzo delikatny w zasadzie widać tylko zabarwienie, trochę rudego z przodu na progu - żona albo on przy zjeżdżaniu walnęli w krawężnik i tego nie naprawili - to najgorsze miejsce (podłoga i pozostała część progu twarda, bez śladu rdzy). Rozrząd trzeba będzie wymienić. Powoli kończy się sprzęgło, i coś dziwnego z 3 biegiem, podobno od zawsze, nie da się go wrzucić przesuwając poprostu szybko z 2 w górę, tak jak by zahacza coś, trzeba tak jakby delikatnie (1 - 2 mm) przesunąć drążek w prawo. Poza tym, przestało działać ogrzewanie tylnej szyby oraz poprzednia właścicielka uszkodziła kostkę od kabla podłączanego do żarówki.
W razie czego wynegocjowałem obniżkę ceny o koszt wymiany rozrządu oraz jakieś 350 zł na poprawkę blacharską.
Co myślicie? Jadę za chwilę obejrzeć nr. 3 zobaczymy co tam piszczy
![Uśmiechnięty :)]()