Auto do 6 tysiecy

16 Maj 2015, 20:25

Mi się wydaje że Audi nie było lakierowane tylko polerowane :)
Te matowe kolory trzeba tak traktować
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Maj 2015, 20:42

Nubira 2,0 to solidny tani ,pakowny i niedrogi w utrzymaniu wóz.
Za grosze można mieć auto z klimą i sporą mocą pod nogą. Co do silników. jak kupować to poliftową. Tam jest poprawiony silnik i bierze ok 1 paliwa mniej niż przed liftem. poza tym 1,6 i 2,0 pala praktycznie tyle samo, Wiekszość aut ma już lpg.
Poliftówkę 2,0 kombi miał mój dobry kolega i w 5 facetów na lpg (wyjazd na kuter na dorsze) ,spaliła mu 9,5l gazu (zaznaczam że na zwykłej instalacji II gen ,a nie na sekwencji). po miescie zima 12,5l po korkach czyli w kosztach tyle co 7 l benzyny..! :)
2,0 to rozwinięcie silnika 2,0 z vectry B ale tutaj przeróbki dla koreańskiej fabryki podjął się amerykański Cummins. Nieźle to wyszło.
Minusem jest pojawiająca się rdza i słabe materiały wewnątrz kabiny. Konkurencją o lepszej jakości wykończenia jest w tym przedziale cenowym i w tym segmencie Laguna I.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Maj 2015, 21:50

Czyli jeśli nubira ma zdrowa blachę to można sie nia mocno zainteresować. Laguny 1 szukam ale w moim regionie niema nic ciekawego... A co możecie powiedzieć o Volvo V40 2.0, w jakich cenach szukac?
Jarcio85
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Maj 2015, 07:14

Tak jak najbardziej Nubirą możesz się zainteresować.
Volvo niby ok ale niestety nie jest tanie w utrzymaniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Maj 2015, 08:19

A co powiesz na Carisme? Tylko nie GDI. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Maj 2015, 16:39

To odpuszczę sobie Volvo, Carisma tez mi sie podoba, ale jak na razie nie natrafiłem na ciekawy egzemplarz w moim budżecie.
Daewoo Nubira 2:
[link do oferty na Olx wygasł]

Znalazłem Lagune, tylko jest jedna fotka:
http://www.24opole.pl/1152335,Sprzedam- ... zenie.html
Oraz:
Laguna:
Lanos:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Astra:
Jarcio85
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automaster Show 2013 / relacja
    Na lotnisku w Kamieniu Śląskim 28 kwietnia odbyła się impreza Automaster Show 2013. Dla fanów motoryzacji przygotowanych było kilka testów sprawnościowych: jazda na trolejach czy test Stewarta, ale każdy mógł ...

18 Maj 2015, 20:58

Nubira coś tania. Astra ładna obejrzyj.
Niewiem czy interesują Cię auta 3drzwiowe ale u mnie w mieście jest do sprzedania taki Lanos [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Maj 2015, 21:07

Bardzo fajny Lanos, ale niestety ja raczej potrzebuje auta 4 drzwiowego ze wzgledu na montaz i demontaz fotelika samochodowego jak i latwiejszy dostep do tylu. Ale ten Lanos naprawde mi sie podoba...
Jarcio85
Nowicjusz

18 Maj 2015, 21:23

A coś takiego [link do oferty na Olx wygasł] ?
Barol
Awatar użytkownika

17 Paź 2017, 20:52

Ja mam takową z LPG. Powiem tak - gniją progi. Na to trzeba zwrócić uwagę. Ale mimo to, nie dyswalifikuje to tego auta do kupna i naprawy. Progi kosztują całe 50 zł...Dwa z wymianą to koszt około 170 zł. Czasami problem stwarza wielowahaczowe zawieszenie, warto więc też je sprawdzić. Ale to też nie jakiś kosmos, bo cały kompletny wahacz to jakieś 100 zł.
Warto też zwrócić uwagę na wersję wyposażeniową ( CD i CDX ). Ta bogatsza wersja ma klimę i elektryczne wszystkie szyby + lusterka + dodatkowo podgrzewane. Działanie klimy warto oczywiście sprawdzić. Były dwie wersje - klima manualna i automatyczna. Automatów lepiej unikać, bo siadały panele sterowania.
Co do silnika, to ma 135 koników i jest naprawdę zrywny. Problemów z nim raczej nie ma żadnych.
Jeżeli jest ona w dobrym stanie to można się naprawdę poważnie zastanowić. I to nawet, jakby trzeba było parę stówek do niej dołożyć, żeby komfortowo jeździć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000