Auto do 6000 najlepiej z gazem

13 Wrz 2015, 11:28

Cześć

Od paru tygodni przeglądam forum w poszukiwaniu odpowiedniego samochodu dla mnie. Wiem,że pojawia się dużo tematów o podobnym tytule, ale, żaden z mojego regionu.

Po lekturze kilku(nastu) tematów mam już ogólny pogląd na to czego mogę wymagać od samochodu w moim budżecie. Proszę też o ocenę kilku ogłoszeń lub ewentualnie doradzenie czegoś innego, wartego uwagi.

Formularz:
= Budżet ( Do jakiej kwoty poszukujesz samochodu)
Budżet jest dosyć elastyczny, oscylujący koło 6000 +- 2000

= Rejon ( Napisz z jakiego jesteś województwa, ułatwi nam szukanie ciekawych ofert)
Mieszkam w Białymstoku. Nie mam za bardzo czym pojechać dalej niż ~20km od miasta, więc najlepiej auta z BI lub "akalic" (BIA) :)

= Użytkowanie ( Gdzie auto będzie użytkowane- miasto, trasa. Ułatwi nam to określenie odpowiedniej wielkości auta oraz silnika)
Samochodu potrzebuję do dojazdów do pracy i na uczelnię -90% jazda w mieście. Nie wykluczone, że będę jeździł na trasie BI - WAR, więc raczej segment A odpada.

= Własne potrzeby ( Podaj niezbędne wyposażenie, preferowany kolor auta itd. Pamiętaj o tym że nie można też wiele wymagać jeśli masz mały budżet)
Chciałbym, żeby samochód miał dobrą wartość przy ewentualnej odsprzedaży (po roku lub dwóch), ale to nie jest to warunek konieczny.

Z góry dzięki za pomoc. Poniżej wklejam kilka ogłoszeń, które wpadły mi w oko:
[link do oferty na Olx wygasł] - dosyć ładny, ale czy nie za tanio?

[link do oferty na Olx wygasł] - ten bez gazu i lekko uszkodzony z tyłu

[link do oferty na Olx wygasł] - pociągnie ten silnik takiego golfa?
Kiendy
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2011
Auto: Nie mam

13 Wrz 2015, 12:08

Golf minimum 1.8
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Wrz 2015, 07:08

Poza tym Golf IV do 6k nie będzie niczym dobrym.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...