Auto do ~6000 zł dla młodego kierowcu, w miare wygodne

22 Wrz 2010, 10:38

Dziwnie dużo.
Ja mam na ojca zarejestrowaną C-klasę i od wartości 10tys. zł(1994rok więc AC mogę mieć tylko dlatego, że samochód w momencie ubezpieczenia miał mniej niż 11lat) OC+AC wynosi ~600zł przy maksymalnych zniżkach także myślę, że przy mniejszej wartości i samym OC nie powinno Cię to wynieść wiecej niż okolice 400zł.
Zgodzę się Jogi, komfort jazdy, prowadzenie i ogólna jakość nawet W201 jest nieporównywalna do Bravo czy Lanosa.
Lecz tak jak pisałem, jeśli 190 to tylko w dieslu bo z gazem się nie lubi.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Wrz 2010, 12:04

Nie, no wiadomo że Diesel, moj jak był nowy miał ponć 72KM, ile miał jak ja byłem jego posiadaczem nie wiem, ale, trase 3tys. km za jednym razem zrobił, do setki miał coś koło 17.5s (tak sobie kiedyś stoperem mierzyłem), V - max katalogowe 160km/h ja jechałem coś koło 150km/h ale potrzebował miejsca i czasu co by sie napędzić, dla mnie do spokojnej jazdy 90km/h spokojnie wystarczał i na stacji paliw miło zaskakiwał.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

22 Wrz 2010, 12:42

mateoooo napisał(a):Mi na kalkulatorze wychodzi za OC ~1200 zł, nie wiem za bardzo o co chodzi z
Lata bez szkody
a jak by wyglądała sprawa zarejestrowania auta na współwłaściciela? np. mojego ojca,

Przypuszczam że nie skończyłeś jeszcze 25lat i nie miałeś nic innego na siebie zarejestrowanego i ubezpieczonego co przez to ma 70% zwyżki.

Zarejestruj na ojca jak ma 60% zniżki to zapłacisz coś około 600zł, ale ma to i drugą stronę medalu jak Ty spowodujesz stłuczkę to twój ojciec traci ok. 10% zniżki chyba na 2 czy lata.
Go Faster
Początkujący

Miejscowość: mazury

22 Wrz 2010, 13:15

Jeśli auto zarejestrujesz na ojca a Ty jako współwłaściciel to ojciec już traci troche zniżek,niewiem czy to nie jest 10% albo i więcej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

30 Wrz 2010, 19:04

Co sądzicie o tej Primerze:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Warta swojej ceny? Jak jest z blachą na tych nissanach? Części zamienne są drogie czy da się wytrzymać?
choody92
Nowicjusz

Miejscowość: Grojec

30 Wrz 2010, 21:00

Wydaje sie być ok po fotkach ale ... co robi auto z Zawiercia w Gdowie?Gdyby nie te blachy to bym napisał że jest godna zainteresowania a takto z pewnym dystansem trzeba do niej podchodzić.

EDIT:
możliwe że auto jest od handlarza,gdyż koleś na innych aukcjach ma wystawione też inne autka więc myśle że można sie nią zainteresować.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wakacyjne rabaty na paliwo 2023
    W tym roku rabatów na paliwo w okresie wakacyjnym możemy się spodziewać w takich koncernach jak Orlen, BP, Amic, Cirlce K i Shell które już ogłosiły swoje promocje. W przypadku Orlenu informacja o rabatach została ...

30 Wrz 2010, 21:17

A jak wygląda sprawa cen części zamiennych do tego samochodu? Gdzie najczęściej pojawia się korozją? Czy za tą cenę można kupić coś lepszego?
choody92
Nowicjusz

Miejscowość: Grojec

30 Wrz 2010, 21:27

Wszyscy mówią ze do japonców części są drogie a nie prawda bo ceny są wmiare przystępne i nawet łatwo dostępne.Niestety z tego co wiem to tą Primere lubi ruda :neutral:

a zobacz to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Paź 2010, 08:45

Drogie części są raczej tylko do ekstremalnie rzadkich egzemplarzy, a takich jest raczej mało na rynku. Do większości marek części są raczej w umiarkowanych cenach. To już nie te czasy, że nic nie było.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992