Auto do 6000 zł

15 Lis 2014, 14:25

noisy napisał(a):Audi tia.Zwłaszcza za ta kase będzie stary rozklekotany gruchot z silnikiem, który łyka olej na potęgę.
Zobacz Primere

To stare Audi przejeździ więcej niż niejedna Twoja primera.
Jakby nissan był aż taki świetny i bezawaryjny napewno byłoby ich więcej na drodze niż 80-tek.
Najlepsze jest to,że mimo upływu czasu 80-tka stoi drożej niż Astra f która jest niby troche nowsza,a to też o czymś świadczy.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

15 Lis 2014, 16:43

Spoko tylko zmień silnik bo 2.0 8v to wadliwa jednostka.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Lis 2014, 17:16

Dokładnie,wadliwa była dokładnie jednostka ABK (115km).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

15 Lis 2014, 17:23

mateo199214 napisał(a):To stare Audi przejeździ więcej niż niejedna Twoja primera.

Tak się składa że ta primera p11 ma silnik serii sr więc jak nie wiesz o czym piszę to sprawdź sobie na google a później poczytaj o 2,0 z audi 80... technologicznie jak wygląda.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

15 Lis 2014, 17:24

Primera rdzewieje szybciej niż wygląda :naughty:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lis 2014, 18:00

Barol napisał(a):Primera rdzewieje szybciej niż wygląda :naughty:

Dokładnie, u mnie chyba nie ma zdrowego kawałka blachy... Właśnie dlatego chciałem ją w końcu zamienić na coś innego.

Co do Audi 80, zastawiałem się na tym samochodem, ale sam nie wiem - przydało by się troszeczkę "luksusu" typu klima? Nie wiem co lepsze, auto praktycznie pozbawione elektryki, mogące robić setki tysięcy kilometrów bez większych napraw (typu Audi 80), czy auto z dosyć pokaźnym wyposażeniem, ale mogące okazać się w późniejszym czasie skarbonką. Właśnie dla takich dylematów założyłem ten temat - w temacie samochodów kompletnie się nie znam, przeczytam coś tam na forum, ale niestety za wiele mi to nie mówi. Przy oględzinach auta nie za bardzo wiem na co mam patrzeć, by nie było zbytnio uszkodzone itd. Do tego dochodzi Białostocki rynek na którym ciężko cokolwiek znaleźć. Jedyne co jest w miarę łatwo dostępne to Vectra B, która spodobała się dla mojego ojca. Właśnie z tego modelu jakie silniki polecacie? Większość benzyniaków jakie znalazłem to 1.6 i 1.8 - z tego co zrozumiałem, 1.6 jest po prostu za słabe do tego auta, a 1.8 ciężko znaleźć, szczególe z gazem. Jest za to cała masa 2.0 diesli, ale z tego co napisaliście, to lepiej omijać ten silnik. No i na koniec dochodzi sprawa blach - tutaj trzeba brać tylko auto po lifcie? No i sporo z tych samochodów ma hak, co jest dosyć sporym plusem.
Mi osobiście spodobał się Civic VI z silnikiem 1.4 - tylko czy do tego auta w ogóle była montowana klimatyzacja? Znalazłem tylko 1 samochód z klimą. Zastanawia mnie też rozbieżność cenowa tego samochodu. Oscyluje w granicach 3-7 tys. Te za ok. 6000 zł raczej nie wymagają za dużego wkładu finansowego, czy po prostu, te z niższej półki 3~ tys. to jeżdżące trupy?
Frexor
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
Auto: Ford Focus Mk2
Silnik: 2.0 TDCi 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Benzynowe kombi segmentu C z pojemnym bagażnikiem
    Samochody segmentu C cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością. W pierwszym kwartale 2017 roku zarejestrowano – zgodnie z raportem PZPM – ponad 37 tys. takich pojazdów. Za wynik ten odpowiadają głównie ...

15 Lis 2014, 18:31

W Civic 'ach VI była montowana klimatyzacja, na allegro jest sporo czy OLX wystarczy poszukać.
Co do cen to gen VI można szukać już tak od +/- 4600 wszystko poniżej będą to "złomy". Natomiast poniżej można też szukać gen V.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

15 Lis 2014, 19:08

Frexor napisał(a):czy po prostu, te z niższej półki 3~ tys. to jeżdżące trupy?

Raczej tak, gdyż ten model upodobali sobie młodzi gniewni i zajeżdżają je.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

15 Lis 2014, 20:15

Frexor napisał(a):przydało by się troszeczkę "luksusu" typu klima?
Jak dobrze poszukasz to za te pieniądze spokojnie kupisz 80 z klimą,pamiętaj że im więcej elektroniki w samochodzie tym więcej problemów.
Tutaj przykłady 80 z klimą,
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wiem raczej handlarz i nie podał od kiedy w samochodzie jest instalacja gazowa,
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ma troche wgnieceń,ale nie szukajmy ideału z ponad 20 letnim samochodzie,
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli już jesteśmy przy kwestii blachy to może golf III? Bardzo dobra blacharka,świetne silniki i też z klimą by się znalazł spokojnie w tej cenie i nawet pewnie bardziej zadbany od 80.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lis 2014, 11:07

No niewiem czy Golf ma taką dobrą blache skoro w większości egzemplarzy lecą progi czy nadkola przód i tył.
Barol
Awatar użytkownika

16 Lis 2014, 14:24

Jak ma być dobra blacha to Xsara albo 306 z HDI
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Lis 2014, 21:35

Barol napisał(a):No niewiem czy Golf ma taką dobrą blache

Mój tato miał w kombi i ani grama rdzy nie było to był samochód z tych pierwszych roczników.
Jedni mówią tak,drudzy inaczej nie wiem od czego to w sumie zależy.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lis 2014, 22:03

Jak się dba to się ma :ok: A;e generalnie blacha kiepska
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Lis 2014, 23:03

W 306 tylko wychodzi rdza na tylnej klapie pod szybą, w hatchbacku i combi :) I to we wszystkich :) Miałem 306 i oprócz tego, że nie byłem zadowolony z silnika to na blache nie ma co narzekać :)
Skoczek135
Początkujący

Auto: brak