Auto do 60k zł, benzyna, min 150hp, 2010+, trip < 160k km.

28 Sty 2019, 21:20

Być może masz rację, inny punkt widzenia jest zawsze warty rozważenia. Idąc za Twoją radą, znacie dobre, sprawdzone firmy w szczególności na Pomorzu i Kujawach, które sprowadzają na zamówienie konkretne auta? Chodzi o takie, o których napisał tomekdk, o "nieposzlakowanej" opinii, która nie naciągnie za swoje usługi?
sebmalw
Nowicjusz

28 Sty 2019, 22:23

Zawieszeniem się w S60 nie martw jest porządne, jak dla mnie idealnie trzyma drogę. Zużywające się tarcze w T6 nic dziwnego, tam powinny być tarcze sportowe, część posiadaczy S60 T6 w nie zainwestowało i mają święty spokój. T3 bym sobie odpuścił, minimum T4 a najlepiej T5. Jak już T3 to wrzuć sobie Polestara albo jakiś inny program wtedy będziesz miał to samo co T4
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

29 Sty 2019, 07:28

Dzięki za wskazówkę, wiesz może ile kosztuje ten upgrade silnika dla t3?
sebmalw
Nowicjusz

29 Sty 2019, 07:58

Polestar w ASO katalogowo 5000zl, cena końcowa zależy od rocznika i rabatów, myślę około 3-3,5tys. Poczekalbym na promocję serwisową ASO lub wgralby w niezależnym serwisie, wtedy moze być taniej.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

29 Sty 2019, 10:56

Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie, Polestar dla T3 podbija osiągami do T4, natomiast zastanawia mnie to, że liczba koni mechanicznych wzrasta a moment jest ten sam (akurat dla wersji T3 z manualem). To teraz tylko czekać aż pojawi się to auto w ogłoszeniach. Przeszukałem tę niemiecką stronę i nawet znalazłem ciekawe volvo za 12k euro, ale niestety nie znam niemieckiego ani nie mam znajomych, którzy byliby biegli i chcieli jechać. Pozostaje chyba otomoto...
sebmalw
Nowicjusz

29 Sty 2019, 11:04

Zerknij ewentualnie tutaj :
https://www.bilbasen.dk/find-en-forhand ... Order=desc
Samochody z Danii są chyba najpewniejsze, bo wszystko można sprawdzić w bazach danych, na stronie www.samochodyzdanii.pl jest darmowy poradnik, jest też temat na forum odnośnie aut z Danii.
Bodajże andrewb25 sprowadza z Danii.
tomekdk

29 Sty 2019, 12:32

Dzięki za sugestię. Auta z Danii nie na moją kieszeń raczej :) (w przypadku s60)
sebmalw
Nowicjusz

29 Sty 2019, 13:55

A nie, nie, tylko jakby się Tobie coś z tego komisu eksportujacego, bo on ma samochody na eksport bez podatku.
"Normalne" z duńskiego rynku są tylko na rynek wewn.
Ewentualnie popatrz jeszcze sobie na te ekipę, jak z Niemiec sam nie dasz rady tego ogarnac:
https://www.auta-z-niemiec.com
Powodzenia.
tomekdk

29 Sty 2019, 14:42

Dzięki i wszystkiego dobrego!
sebmalw
Nowicjusz

18 Lut 2019, 02:22

Witam,
skoro jesteście przy S60 to co można powiedzieć o silniku 2.5 T5 254 hp? Sporo ogłoszeń widnieje z wersjami z USA..
Pozdrawiam
Radek1988
Nowicjusz

18 Lut 2019, 19:27

Auta z usa sprowadza się po kolizjach więc kwestia jak mocno oberwał konkretny egzemplarz.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Lut 2019, 20:28

Trafiają się auta z nieduzymi uszkodzeniami których wartość odbudowy nie opłaca się ubezpieczycielowi. Wystarczy że auto uderzy przodem, tam gdzie jest najwięcej elektroniki a która w volvo w USA jest droga do naprawy i auta ląduje na aukcji jako złom. Na szczęście w Eu i PL są dobrzy fachowcy od odbudowy a elektronika nie jest taka kosztowna. Wszystko zależy jak bite auto, kto i jak je odbudowal.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

19 Lut 2019, 01:15

Dziękuję za informację. Wlasnie sporo ogłoszeń jest z rozbitymi nawet na rodzimym portalu. Mogę jeszcze prosić o opinie o automacie w Volvo? Konkretnie w S60 2 gen. z USA/EU jeśli nie ma różnicy.
Pozdrawiam
Radek1988
Nowicjusz