Auto do 6tys - dla wybrednego.

25 Sie 2013, 09:35

kon146 napisał(a):Wytłumacz mi czemu niby się nie jeździ?

Tak jak Ci kirin88 napisał-szanse na wtopę w takich miejscowościach jak:Sochaczew,Gostynin,Płock,Gniezno,Paczków rosną w tempie dużo szybszym niż gdzie indziej. Albo inaczej-przez przypadek można tam kupić dobre auto, a normalnością są ulepy.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

25 Sie 2013, 09:36

Tak samo jak do Gostynina pod Warszawą :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sie 2013, 09:39

Barol napisał(a):Tak samo jak do Gostynina pod Warszawą

Czytaj powyżej :mrgreen: :ok: takich zagłębi dziczyzny jest jeszcze parę w PL. Zdjęcia żurnalowe, słodkie opisy, syf na miejscu z metrem mułu.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

25 Sie 2013, 09:39

Wiem wiem,post napisałem zaraz po Tobie :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Sie 2013, 10:59

No to powiem wam szczerze że nigdy nie miałem uprzedzeń żeby kupić auto w tych miejscowościach ale teraz już wiem żeby tamte rejony omijać szerokim łukiem :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Sie 2013, 11:31

Każdy kij ma dwa końce bo można wyrwać fajne auto a można też popłynąć finansowo.
Ja miałem akcje z Gnieznem gdzie śledziłem bardzo nietypowe auto (silnikowo) które pojawiało się i znikało bo żaden z handlarzy nie mógł sobie poradzić, miałem po nie jechać ale ubiegł mnie ktoś z mojej okolicy i... kupił fajną brykę za połowę ceny, dwa miesiące zajęło doprowadzenie jej do 100%kultury naprawdę za grosze.

Oczywiście mówie o pojedyńczym przypadku żeby nie było :D

kon146 napisał(a):No to powiem wam szczerze że nigdy nie miałem uprzedzeń żeby kupić auto w tych miejscowościach ale teraz już wiem żeby tamte rejony omijać szerokim łukiem :ok:

Wejdź na allegro i zobacz aukcje takiego jednego pana/panów z Włocławka/Płocka jak wklejają zdjęcia lepsze niż w prospektach Jaguara, co ciekawe bardzo czesto fotoshop jest grany, takich handlarzy lepiej unikać chyba że trafisz jakiegoś zajawkowicza motoryzacyjnego ale taki zazwyczaj sprzedaje jedno auto które pieścił a nie 10 w ciągu miesiąca.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

25 Sie 2013, 12:40

szybki-ale sam widzisz że 2 mies trzeba było ogarniać samochód, Ci którzy mają papier wyliczony tylko na samochód i sądzą że kupią tam samochód dobry-oj mocno się zdziwią. Ja z resztą sam się zdziwiłem lata temu, jak szukałem pierwszego samochodu dla siostry, roverek 214-piękny,niebieski,serwis ASO w ogłoszeniu, full bezwypadek-przez telefon sam miód, zero wkładu, na miejscu rozwalony prawą stroną i kiepsko poskładany, w zakamarkach dużo pzostałości pasy polerskiej i pyłu ze szpachli, szyba czołowa pęknięta (sprzedawca twierdził, że dziś pękła jak auto myte było, z resztą nie wyglądało na takie) szkoda gadać-ot po prostu zabrałem się stamtąd bo jeszcze chwila i w r..j sprzedawca by dostał, a to niepotrzebny potem jeszcze problem i ciąganina po sądach, bo dasz w r..j burakowi a odpowiadasz za człowieka...Potem kilka wyjazdów z klientami, lub rozmowy telefoniczne za autami dla nich utwierdziło mnie tylko w przekonaniu co jest grane. Tu piszę o Gostyninie i okolicach Płocka-jest tam fotograf, ze specjalizacją motoryzacyjną, co piękne foteczki igłom robi, na robocie się zna jak mało kto, a ciemny lud łyka "nówki sztuki" człowiek legenda ten Czarodziej z Płocka o którym można poczytać np tutaj, generalnie do niego żalu mieć nie można bo wykonuje tylko swoją robotę. W Gnieźnie-układy i układziki na zmianę komis albo zakład blacharski-i te i te mają się świetnie pomimo, że jest ponad 100 komisów!Samochody najtańsze w Europie, sprowadzone z Niemiec, wałki różne od drobnych w stylu cofka,umowa na Niemca po grube w stylu 2 w 1, 3 w 1, pływaki,spalone itd. Generalnie zabawa dla tych co lubią babrać się w gównie i doszukiwać się drugiego dna, łowcy okazji mają 3 bramki-1.mało prawdopodobną-kupią dobre auto bez wałków 2. bardzo prawdopodobną-nie znajdą nic na miejscu, kupią a wyjdzie potem 3. wykryją na miejscu i odpuszczą sobie wyciagając wnioski na przyszłość.
AkuQ
Aktywny

25 Sie 2013, 15:49

Co do Gniezna to akurat jak się trafi. Kiedyś znalazłem tą Octavię ,była droga jak ch...a ale znajomy ją wziął na podmiankę za swoje stare auto w rozliczeniu. Przez 5 Lat praktycznie zero poważnych napraw i inwestycji. Dobrze jeszcze sprzedał i nie była akurat wypadkowa !!! Jedynie jak stwierdzono cofnięta o 80 tys km ale przy TDI to nie miało większego znaczenia. Innym razem jeszcze wcześniej siostrzeniec kupił Astrę I . Stan ideał . Miał go 3 lata i dziś po 10 latach nadal twierdzi,że to był jego najlepszy samochód. Miał wadę ,bo zapalał się check i tyle. Auto jeździło normalnie. Z kolei widziałem tez auta z Gniezna ,które doprowadzały nabywców do rozpaczy w ciągu kilku miesięcy. Nie trafiłem na spawane z 2-óch ale odpicowane ruiny owszem. Tak było ładnych kilka lat temu. Teraz jest trochę lepiej,bo aut na rynku jest tyle,że ludzie byle czego nie kupią. Śmiem twierdzić,że prędzej znajdzie się dobre auto w Gnieźnie niż np. w okolicach Ostrowa Wlkp czy Jarocina.Tam ciągną z zachodu nawet to,co ci z Gniezna nie wzięli...
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

25 Sie 2013, 21:33

Witam.
Wydaje mi sie, ze troszke przesadzacie z Focusem. Do 6500 powinien bez problemu znaleźć auto w dobrym stanie, gotowe do jazdy bez wkładu finansowego.
Przerabiałem temat Focusa 3 miesiące temu. Fakt - większość aut w tej cenie to skarbonki, ale przy odrobinie czasu i chęci można znaleźć ciekawy samochód.
Ja po 2 tygodniach szukania i oglądnięciu 3 aut kupiłem Focusa z 2000r, 1,8 TDDI kombi za 6000 zł w dobrym stanie. Jeżdże 3 miesiąc i jak na razie nie ma żadnych problemów.
AdrianGSM
Nowicjusz

26 Sie 2013, 06:21

Troche mi sie nie chce wierzyć że to w dieslu no ale ok :)
Barol
Awatar użytkownika

26 Sie 2013, 07:37

A w ilu miejscach wykwity rudej, z ilu samochodów składany i jaki przebieg. Nie da się kupić dobrego Focusa za 6k.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sie 2013, 22:40

Dzięki za porady, będę szukać Vectry ew. Astry, E36, ale najpewniej jak będę mieć możliwość to dozbieram jeszcze troszkę do Alfy :)
Więc może jeszcze jakieś porady czy na coś szczególnego wypadało by zwrócić uwagę przy zakupie Alfy 156?
Sasi
Nowicjusz

Auto: W planach

28 Sie 2013, 06:14

Ja w Alfe bym sie nie pakował no chyba że chcesz żeby jej drugim domem był warsztat :)
Barol
Awatar użytkownika

28 Sie 2013, 07:20

W 156 stale trzeba grzebać w zawieszeniu. Jak miałbym się cieszyć jazdą i możliwościami Alfy to musiałaby być pełnosprawna,a jak pokazuje praktyka stale coś jej w zawieszeniu i układzie jezdnym nie domaga. To po co mi takie auto..?
Wcześniej podrzuciłem w tym temacie Focusa ale widać,że boisz się tej korozji. Może więc w ramach tych 6 tys zwróciłbyś uwagę na tę propozycję "w ten deseń" ..?
Oczywiście to tylko link dla przykładu choć akurat auto wydaje się niezłą ofertą!
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jest tutaj pole na lekkie udoskonalenie jakiego chcesz.No i z rdzą nie powinno być takiego problemu jak w Focusach. :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG