Auto do 6tys - dla wybrednego.

29 Sie 2013, 18:00

Zobacz to :

[link do oferty na Allegro wygasł] - nie musisz już tuningować

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] masz na skórce

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :D
Eneolsen
Początkujący

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

29 Sie 2013, 18:01

Nie wszyscy są tacy sami. Niektórzy naprawdę wiele serca wkładają w samochód. Wydaje mi się że warto obejrzeć tego Forda.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Sie 2013, 18:32

Oczywiście że nie wszyscy, tak samo jak na otomoto nie wszyscy to oszuści, dlatego też napisałem, że ryzyko takie samo :D i uczuliłem, że nie ma co patrzeć czy forum czy nie forum tylko sprawdzać, bo np forumowicz może nie wiedzieć sam co posiada, bo słabo sprawdził i może sprzedawać zgodnie ze swoją wiedzą, niekoniecznie zgodnie ze stanem faktycznym :ok:
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

29 Sie 2013, 18:37

Eneolsen Vectra i Golf OKROPNE jak dla mnie, a polo za małe i za mało drzwi :P
Sasi
Nowicjusz

Auto: W planach

29 Sie 2013, 18:41

A ten Ford którego wrzuciłem?
Koniu
Forumowicz VIP

30 Sie 2013, 09:51

Auto obojętnie skąd pochodzi,musi się "samo obronić". Jego stan musi być po prostu taki,że kupujący z czystym sumieniem po przekalkulowaniu jego (istniejących zapewne) wad i zalet,po prostu je akceptuje. Dlatego zawsze i wszędzie w cenie będzie uczciwość sprzedającego. Niestety jeszcze w PL o nią trudno ale się poprawia,bo aut jest masa i jest ona czasem rozsądną drogą do zbycia pojazdu. Dlatego zawsze można dołożyć cegiełkę od siebie i żądać mian w prawie polegających np na sankcjonowaniu cofania liczników,ewidencji wymiany liczników ,a przede wszystkim na nałożeniu na SKP przy corocznych przeglądach ,wpisywania przy pieczątce i w ewidencji przebiegu auta. :) Oj jak bardzo by to urealniło po kilku latach przebiegi naszych aut w PL !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

31 Sie 2013, 15:41

Ford też mi się podoba :) ale jeszcze ciekawy wydaje mi się Mitsubishi Galant VIII 1996-2006 2.0 w Gazie 11l/100km co o tym sądzicie?
Sasi
Nowicjusz

31 Sie 2013, 17:52

"[url]Pozwolę się trochę nie zgodzić. A dlaczego?Ano dlatego, że szanse na zakup porządnego auta klubowego i nie klubowego są niemalże takie same. Spowodowane jest to tym, że często klubowiczem staje się ktoś co kupił gdzieś samochód, a jak zaczął się psuć-szukał porad i informacji i stał się forumowiczem (piszę tu ogólnie). Więc pochodzenie jest równie nieznane jak i kupowane od innych nie-klubowiczów. Kolejna sprawa-nie raz się spotkałem (m.in na forum forda) że do oceny a potem przy chwaleniu wklejano samochody, które nie miały prawa być dobrymi (z różnych powodów), potem trochę wosku, zakup alusów, ochy i peany innych forumowych znawców i po dość krótkiej chwili samochód był sprzedawany, pod pozorem np zmiany na mocniejszy. Wiele samochodów "klubowych" pochodzi z komisów czy miejsc gdzie je odpowiednio wcześniej uzdatniono. Reasumując-ryzyko wtopy również jest duże, dlatego należy mieć oczy szeroko otwarte i nie dać się zwieść że forumowe=cacy, bo często może być zupełnie odwrotnie, jak niedawno na forum alfy, gdzie sprzedawana była 159 po konkretnym strzale ze zmasakrowanym przodem jako bezwypadkowa, czy mondeo przez pewnego (chyba nawet) moderatora, które było "podpicowane" i niejako bezwypadkowe, a okazało się cofnięte i walone.
[/url]"

Różnie z tym bywa. Na forum wiele osób kupujących zakłada tematy w których opisują prace nad samochodem oraz wszystkie jego bolączki. Takie tematy nie jednokrotnie ciągną się po kilka lat aż w końcu autor wystawia auto na sprzedaż. Mamy wtedy ładna "książke serwisową" samochodu w postaci tematu na forum. Mam komis i powiem szczerze, że oprócz aut sprowadzonych duży procent jest od tzw. klubowiczów z w/w "historią" ;-)
Nie mniej jednak wyjątki od reguły się zdarzają co potwierdza Twoja wypowiedź. Glowa na karku to podstawa.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

08 Wrz 2013, 19:09

Dzięki dzięki, a może jakieś konkretne oferty z okolicy Będzina w gazie do 6k.
Sasi
Nowicjusz

09 Wrz 2013, 07:17

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ciekawa oferta ze względu na to że jest 1wlasciciel od 15lat.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

09 Wrz 2013, 14:28

Ten 406 ładny. Ja bym na twoim miejscu się nim zainteresował
Koniu
Forumowicz VIP

09 Wrz 2013, 21:25

No peugeot praktycznie idealny, dzięki jak będzie jeszcze w weekend to jadę go na pewno obejrzeć i możliwe bardzo kupić, jak nic równie ciekawego nie znajdę z innej marki :)
Wielkie dzięki, przeglądałem dużo aut, a tego jakoś nie zauważyłem ;)

PS.
Co do tego 406 jak koszty utrzymania(ceny i częstość wymiana części)?
Sasi
Nowicjusz

10 Wrz 2013, 06:57

Wszystko zależy od tego na jaki egzemplarz sie trafi. Ceny części nie są wygórowane ale nie należą też do najtańszych.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012