Auto do 7.5 tysięcy, lpg/diesel Podkarpacie

14 Wrz 2015, 16:58

Witam poszukuję auta w swojej okolicy, będzie to moje dopiero drugie autko, wcześniej jeździłem Lanosem 1.6 16v w sekwencji, więc chciałbym aby i to nowe było równie oszczędne, szukam czegoś w gazie najlepiej sekwencji lub w dieslu, dobrze by było jakby miało te 80-140km oraz silnik od 1.6 do 1.9.
Z lanosem miałem sporo problemów jeżeli chodzi o awaryjność, na zły egzemplarz trafiłem dlatego teraz chciałbym to zrobić troszkę mądrzej.

Chciałbym trafić na passata b5, bore, audi a4 i coś w to, byle w sedanie, ewentualnie bmw mi się podobają, ale e36 to chyba normalnej nie kupi a na e46 to pewnie zbyt mały budżet.

Wyślę kilka ofert z okolicy prosiłbym o ocene:
[link do oferty na Olx wygasł]

Dziękuje za pomoc i mam jeszcze kilka pytań, jak to nowy jeżeli chodzi o motoryzacje.
Mianowicie, opłaca się też w razie czego kupić auto w benzynie za 4k~ i włożyć w niego jakiś gaz za 1.5 bez sekwencji ? Duża jest różnica jeżeli chodzi o gaz z sekwencją a bez? Do tej pory jeździłem na sekwencji i dlatego pytam.
Druga sprawa to jakoś boję się kupować auta typu passaty/audi w dieslu, bo każdy mnie straszy kosztami jak padnie dwumas/rozrząd, jest się czego faktycznie obawiać czy to tylko detal ?
saseta00
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 09 2014
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: A3
Silnik: 1.6 106km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

14 Wrz 2015, 17:08

Nissan kiepski silnik.
A4 śmiesznie tania.
Passat beznadziejny silnik (spali wiecej niż Lanos i będzie gorzej jechał) i poprzerabiane zdjęcia.

W sumie to BMW wygląda nie najgorzej, doinwestowane, trzeba na żywo obejrzeć. Tylko te ogromne felgi. :/ To nie na polskie drogi...
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

14 Wrz 2015, 17:13

Czyli bmw opłaca się obejrzeć ? Nic nie jest podejrzane w opisie ani w zdjęciach oraz cenie? Jak z częściami do takiego autka, drogo?
Na co zwrócić uwagę i o co popytać?
Dziękuje za każdą udzieloną pomoc !
saseta00
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Wrz 2015, 20:54

Według mnie BMW to jedno wielkie g... zobacz na liczbe wyświetleń prawie 1900 i nikt nie wziął za te śmieszne pieniądze? Zobaczcie na drugie zdjęcie ja tam widze dwa różne odcienie lakieru (prawy bok),do tego przedni zderzak troche poniszczony,maska też jakoś krzywo spasowana (nierówne szczeliny między nią a błotnikami),wizualnie tragedia jedynie wnętrze wygląda ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

14 Wrz 2015, 21:24

W sumie te felgi są wartości połowy auta. :roll:
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

15 Wrz 2015, 19:36

panowie a co powiecie o tym?
saseta00
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Wrz 2015, 20:48

Temat wielokrotnie wałkowany na forum zadbane E39 to wydatek minimum 8-9k z początku produkcji a tutaj 99 za 7k? Poza tym po wpisaniu numeru telefonu w google wyskakuje że auto od handlarza..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012