14 Wrz 2015, 16:58
Witam poszukuję auta w swojej okolicy, będzie to moje dopiero drugie autko, wcześniej jeździłem Lanosem 1.6 16v w sekwencji, więc chciałbym aby i to nowe było równie oszczędne, szukam czegoś w gazie najlepiej sekwencji lub w dieslu, dobrze by było jakby miało te 80-140km oraz silnik od 1.6 do 1.9.
Z lanosem miałem sporo problemów jeżeli chodzi o awaryjność, na zły egzemplarz trafiłem dlatego teraz chciałbym to zrobić troszkę mądrzej.
Chciałbym trafić na passata b5, bore, audi a4 i coś w to, byle w sedanie, ewentualnie bmw mi się podobają, ale e36 to chyba normalnej nie kupi a na e46 to pewnie zbyt mały budżet.
Wyślę kilka ofert z okolicy prosiłbym o ocene:
[link do oferty na Olx wygasł]
Dziękuje za pomoc i mam jeszcze kilka pytań, jak to nowy jeżeli chodzi o motoryzacje.
Mianowicie, opłaca się też w razie czego kupić auto w benzynie za 4k~ i włożyć w niego jakiś gaz za 1.5 bez sekwencji ? Duża jest różnica jeżeli chodzi o gaz z sekwencją a bez? Do tej pory jeździłem na sekwencji i dlatego pytam.
Druga sprawa to jakoś boję się kupować auta typu passaty/audi w dieslu, bo każdy mnie straszy kosztami jak padnie dwumas/rozrząd, jest się czego faktycznie obawiać czy to tylko detal ?