Auto do 7 tys. w okolicach Warszawy.

27 Lis 2019, 16:41

Witam,
Poszukuję auta w okolicach Warszawy (+100km) w cenie do ok 7tys zł. Zależy mi na czymś co będzie wymagało minimalnego wkładu finansowego poza regularnymi wymianami płynów i przeglądami. Szukam raczej auta kompaktowego, ale nie jest to super ważne, z małym spalaniem, ale przede wszystkim znanego z niezawodności. Samochód będzie służył do jazdy po mieście. Rozważałem Yarisy, Aygo, Fabie, Seicento i Civici. Starałem się unikać handlarzy i komisów, ale ciężko idzie ze znalezieniem czegoś co nie jest podejrzane. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w znalezieniu czegoś sensownego.
polikerski
Obserwowany

27 Lis 2019, 21:42

Od prywatnego też niestety musisz uważać, bo najczęściej takie trupy po 3-5 czy 7 tys są sprzedawane przez prywatnych z powodu dużej dokładki do samochodu...myślisz że handlarze skąd takie auta biorą? z księżyca? też od takich prywatnych gdzie nikt za bardzo nie dbał i już auto lekko dojechał i się chce pozbyć, a handlarz umyje , wypoleruje, wypierze..może coś ponaprawia i już o parę setek więcej. :mrgreen:
Więc to trochę utopia jest nie kupisz od handlarza ale kupisz gorszego syfa od prywatnego tylko dlatego że ktoś miał to prywatnie i chce się już pozbyć.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

28 Lis 2019, 00:29

polikerski napisał(a):Seicento

Z jednej strony dostaniesz bardzo młodą sztukę ze znikomym przebiegiem ale z drugiej kwestia bezpieczeństwa no cóż pozostawia wiele do życzenia..

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - od tego bym zaczął oględziny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - kończący się przegląd i opłaty oraz opony do wymiany to dobry argument do zbicia ceny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lis 2019, 13:48

Dziękuję bardzo. Umówiłem się na oględziny Corsy na sobotę, jakieś porady na co głównie zwrócić uwagę jezeli chodzi o ten model samochodu?
polikerski
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS F i Torque Vectoring Differential
    Gdy osiem cylindrów, pracując w zgodnym rytmie, wytwarza potężną moc 477 koni mechanicznych, a sportowa, ośmiobiegowa przekładnia automatyczna doskonale dopasowuje przełożenia do prędkości i przyspieszenia, potrzebny ...