Auto do 7 tys. zł - wiele typów

03 Sty 2015, 00:38

Mam mieszane uczucia względem 323, myślałem już o niej wcześniej, bo bardziej odpowiadałaby mi niż 626, ale jeśli miałby być to HB, to wolałbym raczej 2/3.

Tak w ogóle - czy znajdzie się właśnie jakiś hatchback 2/3 z zadowalającą dynamiką? Dzisiaj jechałem VW Polo VI 1.9 TDI 101 KM i powiem wam, że całkiem miło i żwawo się takim autem sunie. Co prawda bałbym się kupna diesela, ale ten jechał fenomenalnie.
KamilD
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sty 2015, 00:45

Kontynuując japońce
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2015, 00:54

W sumie te pierwsze 323F VI gen. nie są takie głupie - ni to HB ni to kombi, ale wydają się dosyć pojemne a przy okazji nie za wielkie, silniki benzynowe (rozważam najbardziej 1.8, może 2.0) zbierają dobre opinie. Martwi mnie jedynie kiepska ocena wyciszenia tego auta, tego w ogóle obawiam się w kompaktach.

A jak wypada w tym zestawieniu Fiat Stilo z jakimś mocniejszym benzyniakiem albo dosyć chwalonym 1.9 JTD? Słyszałem coś o elektronice, ale auto wygląda świetnie w 2/3, w środku też ładnie, w dodatku jest mało popularne więc i ceny niższe.
KamilD
Nowicjusz

03 Sty 2015, 09:45

Za 7k nic dobrego nie kupisz a w dodatku własnie ta nieszczęsna elektryka..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Sty 2015, 12:31

Tak więc, podsumowując wymienione modele, najrozsądniejszym wyborem będzie Daewoo Leganza. Ceny są śmiesznie niskie, awaryjność na niewielkim poziomie, ceny części i napraw to błahostka, łatwo znaleźć egzemplarz z LPG, w bardzo dobrym wyposażeniu.
406 niby również fajne auto, ale zdecydowanie droższe w kupnie, poza tym, niełatwo znaleźć zadbany egzemplarz.
Vectra okazuje się jednak dosyć usterkowa i jeszcze ciężej znaleźć zadbaną.
Mazda 626 też idealna nie jest + rdza.

Jak uważacie, jaka jest kwota minimum dla Leganzy CDX? Na Allegro jest duży rozstrzał, od 3 tys. zł do 10 tys. zł. Gdybym kupił coś za +/- 6 tys. zł miałbym jeszcze trochę kasy na chociażby zakonserwowanie podwozia, nowe opony, może jakiś auto detailing :ok:
KamilD
Nowicjusz

03 Sty 2015, 13:10

Wybaczcie, ale mam jeszcze jedno pytanie - co sądzicie o Fiacie Punto II z silnikiem 1.9 JTD albo 1.8 HGT?
KamilD
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...

03 Sty 2015, 13:11

Co to w ogóle za porównanie gdzie w temacie są auta segmentu D a Ty wyskakujesz z mieszczuchem.. Ma się nijak do w/w propozycji..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Sty 2015, 23:47

Zadbana Leganza to wydatek minimum 5-6k.
Punto HGT odpuść,awaryjne autko.
Barol
Awatar użytkownika