Auto do 7 tysiecy, LPG czy nie ?

19 Sie 2012, 19:05

Kolega sprzedawał takie Punto z przebiegiem 196tys.km i silnik był w dobrym stanie.
Co do Punta z linku to moim skromnym zdaniem było uderzone z przodu i z tyłu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2012, 19:29

Po czym poznajesz, że było uderzone ?
matex517
Nowicjusz

19 Sie 2012, 19:40

Nie mówie napewno ale maska z prawej strony dziwnie sie zapada przy lampie i tak jakby minimalnie inny odcień lakieru miała,z tyłu klapa troche krzywo spasowana (prawa strona na dole) i wogóle na 7foto widać że powoli ruda wychodzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Sie 2012, 23:24

A no tak, widać pojawiającą się rdzę. Dzięki ;)
matex517
Nowicjusz

20 Sie 2012, 17:40

Doczepię się do tematu. Też mam dylemat, jakie auto wybrać za podobne pieniądze co kolega. Rozsądek radzi mi lanosa, ale co myślicie np o Hyundaiu Coupe czy fordzie puma? Jak jest z tymi autami, jak one radzą sobie z gazem?
Nahor
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Sie 2012, 19:00

Ford z gazem niezbyt,wogóle ta linia nadwozia jakby ktoś siekierą ją robił.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poznań Motor Show 2019
    Prestiżowe i zarazem jedne z największych w Europie. Obecne w portfolio Międzynarodowych Targów Poznańskich od 1992 roku, zwane przez znawców świata motoryzacyjnego Małą Genewą, czyli targi Poznań Motor Show ...
    Najdziwniejsze pomysły motoryzacyjne ostatnich lat
    Tegoroczne edycje targów motoryzacyjnych pokazały, że producenci samochodów podczas prac koncepcyjnych wciąż poszukują niestandardowych rozwiązań. Które z nich okażą się trafne, zweryfikuje czas. Eksperci ...

20 Sie 2012, 21:26

A co możecie powiedzieć o Polówce. Nie diesel, bo diesla wyeliminowałem. Chodzi mi o benzyna+gaz. Jaki silnik jest godny uwagi, jak ruda i jak współpracuje z gazem ?
matex517
Nowicjusz

21 Sie 2012, 03:25

Silniki dobrze znoszą gaz,no ruda niestety lubi wyjść,ja osobiście szukałbym silnika 1.4 75KM (miałem styczność z takim i całkiem przyjemnie sie tym jeżdziło).
Barol
Awatar użytkownika

21 Sie 2012, 13:49

Silniki VW na ogół lubią gaz,ja bym szukał z silnikiem 1.6 100KM (w sam raz do tej budy).
Ruda w polówce najczęściej wychodzi na progach więc na nie zwróc uwage podczas oględzin.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Sie 2012, 16:59

A co powiedzielibycie o Hyundai'u Coupe?
Nahor
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001