Auto do 7000-8000zł

12 Mar 2015, 15:36

Wyciszenie jest słabe, materiały w środku też słabsze niż w niemieckich. Przynajmniej takie mam wrażenie bo siedziałem w Astrze która miała lepsze wyposażenie :wink: Ciekawe jak z korozją, na razie jest okej, ale jak wiadomo w Astrze F te polskie dużo szybciej gniły. :ok: Ogólnie auto jest okej, do miast bardzo fajne, na trase też pojedzie ale spalanie takie jak w 1.8 bo się go wkręca na obroty. Zauważyłem pewną rzecz że klamki, lusterka, listwy jak nie były w kolorze to tracą swoją czerń, jest to znane np. z Corsy B. Tak samo jest tu- tylko te polskie.
Może być tak że wkładali co popadło, jak im został zwykły silnik to taki włożyli a oznaczenie na klapie odgórnie chyba musiało być takie. czasem w "F" spotykaliśmy pomarańczowe kierunkowskazy np. w 97r, a te powinny być tylko w przedliftach. :mrgreen:
Dziewczyna też jakoś nie narzeka że muł a jeździ dynamicznie. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Mar 2015, 17:30

Co do tego, że Lacetti nie trzyma ceny to raczej nie zakładam, że odsprzedam komuś ten samochód - w przypadku ewentualnej zmiany samochodu oddam go po prostu siostrze. Zakładam jak w Astrze, że najlepszy byłby silnik 1.8 :P Instalacja gazowa w takim samochodzie jak rozumiem też nie jest zbyt kosztowna?
Ok, więc co powiecie na następujące samochody:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Opłaca się tyle dopłacić do rocznika 2007?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Tu jeszcze jakieś Astry:
Tomo_2
Początkujący

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.8 125KM 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

12 Mar 2015, 17:37

Ja mimo wszystko brałbym Astrę. Ta pierwsza wygląda OK, chociaż mam pewne zastrzeżenia względem książeczki serwisowej (ale z drugiej strony, kto o to dba...). Jestem ciekaw jakiej marki są opony zimowe, trzeba pamiętać, że komplet trochę kosztuje, jak to dobre gumy to praktycznie jest to pośrednie zbicie z ceny rzędu 1000 - 1200 zł.
Poza tym ma ładny kolor, siostrze będzie się podobał jak kiedyś jej oddasz :mrgreen:

PS. Chyba nie muszę dodawać, że jak w każdym aucie od handlarza zalecana jest wzmożona czujność i wpuszczanie jednym uchem a wypuszczanie drugim tego, co sprzedający opowiada?

EDIT: Powiem wam, że tak oglądam filmiki z przyśpieszeniem Astry G 1.8 16v i szału nie ma - 11 sekund, chociaż ci za kółkiem zmieniają biegi jak moja babcia w Golfie. W każdym bądź razie, spodziewałem się więcej po tym silniku, a tymczasem jest o 1,5 s szybszy od 1.4 16v. A nie oszukujmy się, w warunkach jakie panują na drogach krajowych - to robi większej różnicy, przynajmniej dla mnie.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

12 Mar 2015, 17:49

Ogólnie to jest w granicach 10s. ten 125 konny chyba ciut mniej. To się odczuwa, bo auto nie ma tylu obrotów, nie trzeba go tak gazować. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

12 Mar 2015, 17:55

No właśnie ta 1sza Astra ma idealny kolor :D. Do tego właśnie jest 2gi komplet opon, więc to byłoby z głowy. A co nie podoba Ci się w tej książce serwisowej? Jest to dość spory kawałek od Krakowa, niestety z samego przeglądania ofert w internecie nic nie będzie, więc muszę powoli wybrać oferty, które pojechałbym obejrzeć. A Kępno od Krakowa jest kawałek :P
Tomo_2
Początkujący

12 Mar 2015, 18:56

Książka nie wygląda na nową więc przebieg faktycznie może być autentyczny.
Lacetti z 2005roku od handlarza za 8-9k? :no: Ostatnio w innym temacie wrzucałem ładną sprowadzoną sztuke za 11k plus opłaty.
Dokładnie ta [link do oferty na Olx wygasł]

Tutaj dwie ładne Astry z 1ręki:
[link do oferty na Olx wygasł] - niska cena zapewne przez poprawki.
[link do oferty na Olx wygasł]
a tutaj Lacetti pod nosem
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Kierowco, ustąp pierwszeństwa motocykliście
    Okres letni to pełnia sezonu motocyklowego, dlatego właśnie w czasie wakacji motocykliści najbardziej narażeni są na udział w wypadkach. Wielu tragicznych zdarzeń można by uniknąć dzięki poprawie bezpieczeństwa jazdy kierowców ...

12 Mar 2015, 19:16

Mam uczulenie na rzeczy typu bardzo podobny styl pisma na przestrzeni lat w książeczkach serwisowych, dwa długopisy na przemian co roku. Może jestem przeczulony :P
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Mar 2015, 19:21

Może tak być :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Mar 2015, 20:51

Hmm.... znajomy rodziny sprowadza autka i dostałem propozycję kupna takich samochodów:
Vectra C 1.8 rocznik 2002 za max 13-14k
Astra III 1.6 rocznik 2006 za max 18k z przebiegem podobno nie kręconym 130k km, ale w to mi się nie do końca chce wierzyć :P
Niestety nie znam detali dokładnych co tam jest, wiem tylko, że benzyniaki z taką pojemnością i rocznikiem. Co do Vectry C nie jestem przekonany, bo wg mnie jest ona za duża, natomiast nie wiem za wiele o astrze III - właśnie będę poczytywał. Zakładam, że w przypadku Astry III chodzi o silnik 1.6 105KM. Czekam na Wasze za i przeciw :P
Tomo_2
Początkujący

16 Mar 2015, 21:00

Astra ma kiepskawy silnik. Dużo lepiej brać vectre. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

16 Mar 2015, 21:16

Hmm... no dobra, tak myślałem jak zobaczyłem jak ta Astra przyśpiesza, że pewnie silnik jest słabiutki... Vectra w tej cenie powinna mieć dość konkretne wyposażenie?
Zapytam od razu - do Astry III jaki silnik najlepszy? No i do gazu, żeby też dawał radę :P
Ewentualnie co z tymi silnikami w astrze III:
1.6 115KM
1.6 Turbo 180KM
Dają one radę? Bardzo awaryjne? Nie lubią gazu? :P
Tomo_2
Początkujący

16 Mar 2015, 21:47

Jak Astra to 1.8 125KM. Dobrze znosi gaz, nie zamula.
Koniu
Forumowicz VIP

17 Mar 2015, 09:45

Zdecydowanie ta Vectra jak jest w wersji 1,8-122KM (lepsza od 1,8 -140KM). Dobra do gazu,w miarę ekonomiczna w spalaniu. Co do wyposażenia ,to raczej golasów w tym segmencie nie ma,a wszystkie Vectry mają wystarczające wyposażenie.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

07 Kwi 2015, 18:37

Samochód dalej się szuka - ale też staram się na bieżąco przeglądać co tam się dzieje.
Wrzucałem tutaj kiedyś to autko:
Barol napisał, że sprzedana, ale jak widać chyba niekoniecznie. Myślicie, że warto byłoby się tym zainteresować?
Tutaj jeszcze jedna:
Tomo_2
Początkujący

07 Kwi 2015, 18:51

Granatowa sprzedaje się minimum od grudnia ([link do Gratka wygasł]). W bordowej pierwsze co bym zrobił to odkręcił korek zbiorniczka wyrównawczego, kazał odpalić i powąchał to, co zacznie się ze zbiorniczka wydobywać. Jak będzie czuć spaliny, to albo z automatu opuszczenie z ceny 700 zł. Albo jak nie chcesz się brudzić, za 30 zł test na obecność spalin.
Dlaczego?
Strasznie dużo płynu chłodzącego w zbiorniczku. Znam ten motyw :naughty:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika