Auto do 70tys. Opel Insignia czy Citroen C5

14 Wrz 2012, 09:21

Witam, chciałbym prosić o poradę. Pytanie kieruję do osób które miały jakąkolwiek styczność z tymi pojazdami. Chciałbym kupić samochód, w miarę jak najmłodszy, w cenie nie przekraczającej 70tyś. Koniecznie nadwozie kombi ( 2 dzieci). Moje poszukiwania zatrzymały się na tych dwóch modelach. Citroen C5 lub Opel Insignia. Nie miałem nigdy do czynienia z tymi pojazdami, a broszurki, reklamy czy testy opłacanych odpowiednio pisemek czy programów... hmm... Za Citroenem przemawia hydroaktywne zawieszenie ale znowu tylko dlatego, że fajnie to opisują. Nie miałem okazji go przetestować. Jeśli dysponujecie jakąś wiedzą na temat tych aut to proszę o pomoc. Wymieniłem tutaj 2 modele jednak jestem otwarty na propozycje z waszej strony, może jest jakiś model o którym zapomniałem :), a godny polecenia
kristaff
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 08 2000
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 2.7 biturbo 250KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

14 Wrz 2012, 11:30

Ja brałbym Citroena, bo to porządny kawałek samochodu z zawieszeniem dzięki któremu się płynie po drodze, a nie jedzie w pozytywnym sensie. Auto nie jest przesadnie awaryjne i bardzo dobrze wykończone w środku.
Opel jest dręczony przez pare niedoróbek, niedokładny montaż plastików i polecić można w nim chyba tylko diesla 2,0/130KM, bądź wolnossącego benzyniaka 1,8/140KM.

Z propozycji to może:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - NOWY Z SALONU!
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Lis 2012, 20:57

Witam

ma do sprzedania opla Insignie z 10.2009r,auto krajowe z pełnym serwisem wersja Cosmo sport turer.Wyposazenie m.in półskóra,bixenonskrętny,el.tylnia klapa,18felgi plus 17cali zima strukturalne.Kolor srebrny automat silnik 160KM.Cena 48tys brutto jesli jest pan Vatowcem na auto wystawiam pełną fakturę vat 23% więc mozna odliczyć 6 tys Vatu.Jesli jest pan zainteresowany proszę o kontakt na maila [email widoczny po zalogowaniu] lub tel 535 31 90 30
grodzio
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 12 1995
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: opel
Silnik: 2000
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009