Auto do 7k + pakiet startowy

29 Sie 2017, 15:48

Nikomu nie dokuczyłem, ot wymiana spostrzeżeń :ok: Argument odnośnie zużywających się tarcz hamulcowych w aucie mającym naście lat to usterka? Większość wad które wymieniłeś można spokojnie przytknąć wielu zaniedbanym egzemplarzom, nie tylko 307, odnośnie samozapłonu mam na myśli wadę która realnie zagrażała użytkowaniu auta. Tym sposobem tworzysz i powielasz mit, że aut francuskich się nie kupuje.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

29 Sie 2017, 18:59

Oryginalne tarcze hamulcowe zużywają się tu w szybszym tempie od tańszych, chińskich zamienników - jak to świadczy o producencie? Usterki, które wymieniłem były nagminne już na gwarancji, po 16-nastu latach od wyjazdu z salonu i 5 byłych właścicielach auto raczej trwalsze nie będzie, co? Awaria komputera BSI sterującego każdym elementem elektronicznym też może Ci wyrządzić niezłe kuku - przykłady z życia mrożą krew w żyłach. Nawet, gdyby to wszystko były moje wymysły pamiętaj, że zawsze mniej groźne jest powielanie nieprawdziwego mitu od polecania Bogu ducha winnemu autorowi powypadkowego rzęcha - wyrobu samochodopodobnego, który zrujnuje go finansowo i psychicznie. Miłego wieczoru :ok:
CrazyHorse
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Corolla E12, Audi 80, Camry IV
Silnik: 110KM, 90KM, 131KM
Paliwo: Benzyna

31 Sie 2017, 14:51

Panowie, odpuśćmy silnik 1.6 MPI, paliwożerny muł. Szukam czegoś w miarę żwawego. Myslałem nad Honda Accord VI generacji bądź Bore,Toledo, ale z wiekszym silnikiem cos. Peugeota 307 mam sobie odpuścic ?
lesnygoniec
Początkujący

Prawo jazdy: 16 03 2015
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: VW Polo

31 Sie 2017, 15:47

Tylko że Bora/Toledo może być problem aby dostać silnik 1.8 lub 2.0 w przypadku VW za 7k w dobrym stanie, musisz się z tym liczyć.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

31 Sie 2017, 16:29

To czego mogę szukac ?
lesnygoniec
Początkujący

31 Sie 2017, 16:38

Budżet pozwala Ci na zakup fajnego Peugeota 406 lub Opla Vectry B polifcie, z tym że musisz sprawdzić czy nie występuje korozja, możesz szukać też Bory 2.0 z początków produkcji z tym ze wiele egzemplarzy jest w złym stanie, już prędzej trafiłbyś na zwykłe 1.6 ale tą opcję odrzucasz.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pierwszy minivan od Lexusa - jak będzie cena?
    Niespełna rok temu Lexus pokazał światu swojego pierwszego minivana. Teraz Lexus LM trafia do sprzedaży na chińskim rynku, a jego cena imponuje. To jeden z najdroższych modeli Lexusa na świecie! Najdroższy Lexus na chińskim ...

31 Sie 2017, 18:31

Wlasnie moim warunkiem jest dobra blacha, bo mam dosc walki z ruda... Jakie silniki polecasz do Vectry ? Dodam, ze wole ciut wieksze spalanie, ale ważna jest dla mnie wieksza moc, bo duzo latam w trasie i chce bezpiecznie wyprzedzac. Myslalem nad Audi A4 B5 z silnikiem 1.8.
lesnygoniec
Początkujący

31 Sie 2017, 18:57

Po lifcie w Vectrze B poprawiono też blachy,więc jeśli trafisz na bezwypadkowy egzemplarz to będziesz pod tym kątem zadowolony. Z silników polecam 1.8 125km lub 2.0 136. Różnica w spalaniu nie jest duza a 2.0 dobrze sobie radzi też na trasie.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

31 Sie 2017, 19:34

Slyszalem, ze najlepszy silnik 1.6 w Vectrze, ale za slaba moc dla mnie na ta bude. Ponoc 1.8 awaryjny jest... Kiedy wypuszczane byly modele po fl w Vectrze.
lesnygoniec
Początkujący

31 Sie 2017, 19:39

Ja dorzucę Daewoo Leganze i Volvo S40.
[link do oferty na Olx wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku,świeży gaz więc już masz spokój,dwa komplety opon,bogate wyposażenie tylko nie wiem jak u Ciebie z automatem no i ta rdza nieszczęsna..
[link do oferty na Olx wygasł] - 10lat w jednych rękach tylko znowu automat..

Możesz też popatrzeć na Citroena C5 ale przez zawieszenie nie będzie należał do tanich w utrzymaniu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2017, 19:47

lesnygoniec napisał(a):Slyszalem, ze najlepszy silnik 1.6 w Vectrze, ale za slaba moc dla mnie na ta bude. Ponoc 1.8 awaryjny jest... Kiedy wypuszczane byly modele po fl w Vectrze.

no własnie nie bardzo gdyż 1.6 były dwie odmiany i obie nie robią szału tzn słabszy 8zaworowy 75km osiągi ma mizerne o wyprzedzeniu czegokolwiek w trasie zapomnij i swoje spali natomiast 16zaworowy czyli 100km ma wadę fabryczną w postaci picia oleju (oczywiście nie każdy egzemplarz tak ma).
Z kolei 1.8 to własnie jeden z lepszych silników do tego modelu.
Viki B lift miała w 99roku i tak wygląda po lifcie - [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Sie 2017, 19:56

Tak jak Barol pisze, 1.8 będzie chyba najlepsza opcja,możesz szukac wersji albo 125km albo 115km. C5 też spoko jeżeli chodzi o komfort,natomiast koszty utrzymania będą większe plus elektronika też czasem lubię płatać figle. Patrzyłeś na Peugeota 406?
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

31 Sie 2017, 20:00

Jeszcze można popatrzeć na Octavię 1.8 ale ciężko o taką w Twojej okolicu.
Barol
Awatar użytkownika

31 Sie 2017, 20:08

Vectra strasznie mi sie podoba. Warto zainwestować w ten samochod ? 406 fajna opcja tez.
lesnygoniec
Początkujący

31 Sie 2017, 20:16

Tak,polifta kupisz już za 5k więc zostaje Ci dodatkowe 2k na ogarnięcie auta.
Barol
Awatar użytkownika