Auto do 7tys zl.

02 Sie 2011, 18:36

Witam,
Zastanawiam się nad kupnem swojego pierwszego samochodu. Do dyspozycji mam okolo 6-7tys zl, wiec jakoś specjalnie wybredny nie będę. Szukam czegoś ekonomicznego, trwałego, co mi sie nie rozleci przy najbliższych 10tys. km. Znajomi polecaja mi "japończyka" . Zastanawiam sie nad mitsubishi colt bądz honda civic. O Colcie slyszalem wiele dobrego. Z Honda to już troche gorzej.
Jak myslicie Colt, to dobry wybór? A co wy polecacie? Nie interesują mnie jakies duze silniki- 1.3 Max.
lgxxi
Nowicjusz

Auto: skoda fabia

02 Sie 2011, 21:13

Colt to dobry wybór,ba powiedziałbym że nawet bardzo dobry gdyż autko jest naprawde solidne i cieszy sie dobrą opinią wśród użytkowników.
Jeśli już mowa o japońcach to ja ze swojej strony polecam Corolle E10.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A z innej beczki to może coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Sie 2011, 22:48

lgxxi napisał(a):Witam,
Zastanawiam się nad kupnem swojego pierwszego samochodu. Do dyspozycji mam okolo 6-7tys zl, wiec jakoś specjalnie wybredny nie będę...

poczytaj ostatnie watki na forum. temat auta do .... tys walkowany jest na okraglo. samych tematow "auto do 7 tys." jest najmniej kilka. bylkoby lepiej jakbys sie dookreslil jak masz zamiar uzytkowac auto i co ci sie podoba. w koncu jeden raz kupuje sie pierwsze auto ;)

pozdr
viwaldi
viwaldi

03 Sie 2011, 08:28

Suzuki Swift weź pod uwagę. Auto też nie do zajechania
bielu1996
Nowicjusz

Auto: Daewoo Leganza

03 Sie 2011, 11:54

Jeżeli japończyk to wybrałbym Honde. Co do ekonomiczności,to zależy na jaką wersję silnikową się zdecydujesz,ale koszty spalania w 1.4 nie będą duże,a autko zrywne i dynamiczne. Za te pieniądze powinieneś coś dostać.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
    Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...