Auto do 8-9tyś z LPG

03 Lut 2013, 20:31

To teraz będę szczery i możesz mi zaufać. Piszę o nissanie. Dwóch moich znajomych ma te Nissany. Otóż tak; W dwóch przypadkach lakier schodzi tam gdzie jest spryskiwacz szyb. Korozja równo bierze z dwóch stron. Mowa tutaj o progach. Nadkola lekko wybrzuszone. To są dwa przypadki jednakowe. Czyli słabe zabezpieczenie. Teraz sprawa inna. Jednemu cały czas wyje alarm i blokuje zamki. Słabe mocowanie świateł przednich jak i zderzaka. Drugi natomiast cały czas ma problem z akumulatorem. Albo samochód za dużo prądu ciągnie, albo przebicie albo alternator nie doładowuje. W obu przypadkach mają tych rzęchów dość i wystawili to na sprzedaż, z tym ze nikt tego kupić nie chce
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lut 2013, 21:11

A te propozycje które ja podałem? Widzę, że strasznie napalony jesteś na kupno auta a to jeden z największych błędów! Na krótkie trasy diesel średnio... chyba, że zwykły (bez turbiny) ale to znowu nie powala osiągami (sam miałem mercedesa w202 z silnikiem 2.2D i szału nie było, ale za to bezawaryjny i spalanie ok. 7L)
To co wysłałeś to wszystko z komisów więc odpicowane na sprzedaż, byle by się pozbyć (chociaż nie mówię, bo w komisach też idzie trafić na dobre auto, ale wtedy przed zakupem najlepiej dostać dane poprzedniego właściciela i się z nim skontaktować a nie wierzyć w to co mówią handlarze)
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

03 Lut 2013, 21:50

Polówki nie chcę. Najlepiej jakby auto było 4/5 drzwiowe i rocznik min. 99/00 . Ogólnie samochody za daleko. Najlepiej było by do 50km od 08-300. fredi wybrałem nissany ponieważ kilka znajomych posiada samochody tej marki i nie mają wielkich problemów z nimi. A do tego są ciekawe stylistycznie.
Ostatnio edytowany przez polskacz, 03 Lut 2013, 23:26, edytowano w sumie 1 raz
polskacz
Nowicjusz

Auto: brak

03 Lut 2013, 22:12

to moze to:

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W odleglosci 50km na allegro nic innego wartego uwagi nie znalazlem.
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

04 Lut 2013, 08:35

To prawda w Nissanach szybko leci blacha.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lut 2013, 19:05

Wacek Daewoo nie chcę. Nie oceniajcie mnie źle ale po prostu w razie co ciężko potem to sprzedać bo ludzie mają niestety taki stosunek do tej marki choć osobiście nie twierdzę że to złe samochody.

A co do astry to lubią rdzę. Poza tym mam już w domu astre z 2000r. i nie przepadam za nią :(
polskacz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...

04 Lut 2013, 19:21

To Ty niewiesz co mówisz,teraz dużo młodych kupuje Daewoo więc nie będzie problemów z odsprzedażą. Jestem już troche czasu na forum Lanosa i co chwile mamy jakiś nowy wozik na forum.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Lut 2013, 15:32

A co sądzicie o tych toyotach ?

polskacz
Nowicjusz

14 Lut 2013, 11:37

Corolla to jakiś bubel,kto normalny wsadza gaz żeby zaraz potem sprzedać auto?
Avensis wygląda ciekawie.
Barol
Awatar użytkownika

14 Lut 2013, 17:01

Właśnie Daewoo będzie CI łatwiej sprzedać- samochody są mniejsze,ekonomiczne i raczej niezawodne. Takiej Toyoty Avensis ciężko się pozbyć z racji wysokich opłat,a każdy szuka oszczędności jak tylko może.
ZmienOlej
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: BMW M3

22 Lut 2013, 10:25

wg mnie dawaj Mitsubishi, polecam go!
krowa098
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 02 2007
Auto: Toyota