Witam.
Liczę o na Wasze propozycje.
Przedstawie się
![Wink ;)]()
Jestem tegorocznym maturzystą ;/, prawko mam już rok, aktualne auto to Daewo Lanos 1.5 16v, niby fajne, niezawodne (przynajmniej mój egzemplarz), ale pali z 12 litrów, do tego bez gazu, jak przyszło wymienić tylne zawieszenie (wkoncu 8 lat a nigdy szanowane nie bylo) to wykosztowałem sie na ponad 500zł z montarzem (sprężyny + amory + łożyska).
To co oczekuje od "nowego" auta.
Auto niezawodne (wiadomo 8 tys to nie duzo), jak najtańsze w utrzymaniu (najlepiej diesel lub benz+gaz), nie musi to być ferrari, zamiast tego było by miło gdyby było wygodne.
Myślałem nad mercedesem 190, diesla z 90ch lat moge znaleźć za 7-8 tys. Ale powala mnie rocznik i przebiegi, chociaż znajomek ma, z przebiegiem 430 tys km i po jednym remoncie silnika (300tys) jeździ bez awaryjnie do dziś. Z wyglądu dla mnie ideał, w środku drewno i troche old school, więc może to to czego szukam? Myślałem także nad Mazdą 323, tą krótszą (nie znam dokładnego modelu). Ale części drogie, diesla nie ma, i spalanie tez spore bedzie na benzynie. Myślałem również nad Hondą Civic 4 - 5 Gen. ale części też choro drogie.
A co Wy byście zaproponowali? Proszę o pomoc i pozdrawiam
![Wink ;)]()