26 Lis 2010, 11:44
Witam,
szukam samochodu do 8tyś zł. Najlepiej w niedużych gabarytów. Moc większa niż 60 KM. Zastanawiałem się nad Suzuki Alto, Oplem Agila, Hyundai'em Getz'em, Fiatem Pandą i Punto (2002 r.).
Obecnie mieszkam w Austrii koło Wiednia i szukam auta, które mógłbym użytkować wraz z dziewczyną. Przede wszystkim zależy mi na bezawaryjności i ewentualnie niskich kosztach naprawy. Nie chcę wydawać dużo Euro na naprawę jak coś się popsuje a chciałbym nim pojeździć przynajmniej 2 lata. Ze względu na prawdopodobnie niską moc silnika nie będę podróżował do Polski, niemniej jednak jakby udało się znaleźć auto o mocy nadającej się do podróżowania do tego (800 km w jedną stronę) to liczyło by się również ekonomika na trasie (autostrada) i to żeby się nie rozkraczyło :)
Diesel, benzyna, bez różnicy (ale nie Gaz - miałem auto na gaz i nie byłem zadowolony).
Czekam na opinie podanych aut oraz propozycje innych, może Corsa, Clio, Civic albo coś podobnego?
P.S. Wcześniej jeździłem Clio II 1.2 75KM, Astrą GTC 1.6 105 KM i Leonem 1.9TDI, którego musiałem zostawić w Polsce (ojciec nim teraz jeździ)
Ostatnio edytowany przez
Sultan, 26 Lis 2010, 11:52, edytowano w sumie 1 raz