Auto do 8 tysięcy dla studenta.

25 Lis 2010, 19:23

Np. Hondy mają problem z gumkami zaworowymi to jest fakt, bo olej lubią wypić. Gaz temu nie pomaga, to logiczne. Mazda sama pisze o swoich motorach, że biorą olej, także tutaj pewnie podobnie sprawa wygląda. Aczkolwiek na pewno da się zagazować fachowo wiele z tych silników i nie będzie tak źle.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Lis 2010, 19:24

Hm z tego co wiem są tańsze gumki na zawory i pewnie sporo ludzi je montuje bo tańsze a sprzedawca powiedział że mają certyfikat Jak Oryginał.

Opel Rekord 2.5 (1982r, 94mm fi) 220koni, silnik nie do zajechania, ba nawet ma rozrząd na łańcuchu.

Co do ostatniego może faktycznie źle to ująłem, średnio powinien spalić 7L w trasie.

I zapomniałem najważniejszego, BMW nie jest złe samo w sobie, ale ma tył napęd co w rękach części kierowców kończy się źle.

I wypadało by napisać by szukał aut z minimum 120Nm@3500, jak będzie mniej auto zaczyna być odczuwalnie mułowate.
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

26 Lis 2010, 00:31

A wie ktoś coś na temat ibizy II FL z silnikiem litrowym MPI?? Bo dużo tego widziałem... Astra II, Corsa C zły wybór?? A tak na marginesie error106 jeżeli Ibiza II FL ma słabe wyposażenie (elektryka,klima, i inne wodotyski) to nawet nie chce wiedzieć co byś chciał w samochodzie typu premium...
gruber91
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

26 Lis 2010, 07:36

Powiem Ci tak, za taka kase jaką mamy, kupić ładną ibize będzie ciężko... średnia cena to ok 9,5-10k :(
Trzeba naprawdę długo szukać, żeby za ten hajs kupić coś ladnego(za ten co mamy). O wyposażeniu to nie myśl, szukaj ładnego egzemplarza.

Kolega kupil cordobe po fl 2000 albo 2001 rok i dal 7,5 tysiąca, jeździ pół roku i tylko sprężyny wymienił bo były pospawane:(
damian1590
Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek

26 Lis 2010, 08:52

damian1590 napisał(a):A jak z cenami części do 190?

Nie są drogie, zależy co Ci poleci ja za świece żarowe (Beru) dawałem 35zł. Elementy nadwozia w razie czego też nie są jakieś drogie, za lusterko lewe z podgrzewaniem i elektryką wyszło 80zł (używka) zamienniki po 130 są. Filtry itp. również groszowe sprawy. Nie jest to drogie auto w eksploatacji, a komfort już większy niż w Golfie itp. Do spokojnej jazdy 200D w W201 starcza zupełnie, a przy tym apeyt na paliwo też nie jest duży. Najmniej ile mi się udało spalić to coś w okolicy 4.7-4.9l /100km w dwie osoby i bagaż, któryś mod z tego forum uzyskał ponoć podobny wynik. Tak do pracy to mi spalał niecałe 6l ale krótki dystans i silnik niedogrzany.

[ Dodano: 26 Listopad 2010, 08:57 ]
[link do Otomoto wygasł] troche kijowe wnętrze w zielonym :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez Jogi4x4, 28 Lis 2010, 03:07, edytowano w sumie 1 raz
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lis 2010, 22:06

Co sądzicie o [link do Otomoto wygasł] ?:D Ładnie wygląda i blisko.
Ostatnio edytowany przez damian1590, 28 Lis 2010, 03:07, edytowano w sumie 1 raz
damian1590
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...
    Mitsubishi ASX 2013, Mocny – Bezpieczny – Prosty
    Od dnia premiery w 2010 roku model Mitsubishi ASX sprzedał się w 250 tyś. egzemplarzy, z czego 140 tyś. znalazło nabywców w Europie i Rosji. Tym samym pojazd stał się globalnym rynkowym przebojem firmy Mitsubishi Motors ...

26 Lis 2010, 23:56

Polecam Ci koleszko japońskie cudo Corolle w wersji E10, samochód z lat świetności skośnookiej fabryki. Wprost bezawaryjne. Ja właśnie skończyłem studia i przejeździłem nim (często wraz z ekipą wiele kilometrów) totalnie bezawaryjne nigdy mnie nie zawiodło. Teraz mój stan się zmienił i chetnie sprzedam...wraz z częściami za 6500zł. Ekonomiczne z gazem, wygodne, pojemne. kontakt [email widoczny po zalogowaniu]. Gwarantuje Ci zadowolenie, to się nawet nie umywa do merc czy vw jeśli chodzi Ci o auto na jakim Ci zalezy na etapie na jakim jesteś
cuballa
Nowicjusz

Miejscowość: OLSZTYN

27 Lis 2010, 07:51

Nie podobają mi się te corolle:(. Czy np. audi 80 byłaby dobrym wyborem? Jak tak to jaki silnik?
damian1590
Nowicjusz

27 Lis 2010, 08:55

Dobry wybór ocynk nie rdzewieje silniki dobre myśle ze albo 1.9tdi albo 2.0+gaz... miałem taka i bardzow ytrzymałe auto nie psuło sie prawie wcale....wygodne i miło sie jezdzi dl;a mnie minus było za wysokie i do szybkiej jazdy raczej sie nie nadaje i troszke mułowate ale ogólnie duży plus
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

27 Lis 2010, 08:58

cuballa napisał(a): to się nawet nie umywa do merc czy vw
no raczej napewno, ponieważ jest kompaktem, kwestia zawieszenia, prowadzenia itp. A skoro nigdy nie jechałeś zadnym Mercem poza wybitą ex-taxi z 2.000.000km (choć Corolla pewnie nigdy by tyle nie osiagneła) to nie gadaj głupot. Ostatnia prawdziwa Corolla nazywała się Hachi roku :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna