Na wstępie chciałbym się przywitać jako, że jestem nowy na tym forum.
A więc tak ...Chciałbym zapytać WAS forumowicze jaki samochód byście mi polecili (nie znam się na samochodach zbytnio niestety). To co mnie interesuje najbardziej to:
-Oszczędność - nie potrzebuje nie wiadomo jakiego śilnika który spala mnóstwo paliwa. Głównie jeździłbym do szkoły (jakies 2-3 kilometry) no i od czasu do czasu gdzieś dalej (raz na 2 tygodnie jakieś 100km)
-Dużą bezawaryjność (w sensie żebym nie musiał co tydzień albo co miesiąc lataćdo mechanika), a jeżeli nie to aby części przynajmniej były dostępne i nie tak bardzo drogie.
-Wygląd - nie potrzebuje samochodu do "lansu", ale żeby przynajmniej jakoś wyglądał
![Wink ;)]()
(a nie np. jak taki fiat uno). Generalnie podobają mi się samochody małe, ale "dobrze zbudowane" (jak ja to nazywam) Np.
peugeot 206, opel astra 2 hatchback, honda civic ale nie ta nowa bo to za drogie
![Razz :P]()
), golf 3. Nie pogardzę także czymś większym np. BMW 323 E36 - 3 drzwiowe (takie krótkie) - dresem nie jestem, ale pooba mi się ogólna bryła tego samochodu.
I to chyba tyle ... w skrócie potrzebuje samochou względnie taniego, małego, ale ładnego i taniego w utrzymaniu. Wiem, że może dużo wymagam no ale ...
W każdym razie czekam na wasze propozycje.
[EDIT] Zaznaczam też że byłoby to moje pierwsze auto.