REKLAMA
Na wstępie chciałbym się przywitać jako, że jestem nowy na tym forum.
A więc tak ...Chciałbym zapytać WAS forumowicze jaki samochód byście mi polecili (nie znam się na samochodach zbytnio niestety). To co mnie interesuje najbardziej to:
-Oszczędność - nie potrzebuje nie wiadomo jakiego śilnika który spala mnóstwo paliwa. Głównie jeździłbym do szkoły (jakies 2-3 kilometry) no i od czasu do czasu gdzieś dalej (raz na 2 tygodnie jakieś 100km)
-Dużą bezawaryjność (w sensie żebym nie musiał co tydzień albo co miesiąc lataćdo mechanika), a jeżeli nie to aby części przynajmniej były dostępne i nie tak bardzo drogie.
-Wygląd - nie potrzebuje samochodu do "lansu", ale żeby przynajmniej jakoś wyglądał (a nie np. jak taki fiat uno). Generalnie podobają mi się samochody małe, ale "dobrze zbudowane" (jak ja to nazywam) Np.
peugeot 206, opel astra 2 hatchback, honda civic ale nie ta nowa bo to za drogie ), golf 3. Nie pogardzę także czymś większym np. BMW 323 E36 - 3 drzwiowe (takie krótkie) - dresem nie jestem, ale pooba mi się ogólna bryła tego samochodu.
I to chyba tyle ... w skrócie potrzebuje samochou względnie taniego, małego, ale ładnego i taniego w utrzymaniu. Wiem, że może dużo wymagam no ale ...
W każdym razie czekam na wasze propozycje.
[EDIT] Zaznaczam też że byłoby to moje pierwsze auto.