Auto do 9 tys. zł

30 Cze 2010, 11:49

Witam!

Niedawno zdałem prawko jazdy, a dokładnie to w czwartek. Za jakieś 2 tygodnie odbiorę plastik. Jednak już teraz szukam samochodu, rozglądam się.

Moje wyznaczniki:
- cena - do 9000zł
- komfort (w miarę, ale nie musi to być luksus)
- w miarę fajny wygląd... nie chcę jakiegoś pudełka :P
- rocznik 1997 w górę
- liczba drzwi: 5 (żadne coupe, ale też nie kombi)
- klimatyzacja: przydałaby się bardzo...

Zastanawiam się nad:
- Opel Vecra B
- Mazda 323F (i chyba to mój faworyt, super wygląda i jest ich jeszcze w miarę mało)... ale jak z eami części do nich i niezawodnością?
- Honda Civic

Powiecie coś na ten termat, a może macie jakieś inne propozycje
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

30 Cze 2010, 14:35

Ja też bym wybrał w tych pieniądzach madzie,autko świetne dla młodego drivera,posiada nie banalną linie nadwozia,koszty utrzymania jak i ceny części nie są drogie.Fakt jest taki,że jeżeli jest zadbany i nie katowany będzie służył dobrze i długo.Jest to chyba jedyne auto sportowe 5drzwiowe.A od siebie dodam:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto godne polecenia,ładna linia nadwozia,eleganckie nie tylko na zewnątrz ale też w środku.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - duże,wygodne,bezpieczne i komfortowe auto.Ogólnie jest mało awaryjne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2010, 15:54

Nad Leganzą też się chwilkę zastanawiałem... Ale jakoś odpadła. Choć nie mówię, że jej bym nie wybrał, tylko chciałbym nieco więcej o niej wiedzieć. Jak ze spalaniem, awaryjnością? Lepsze od Lanosa? Czy bardzo porownywalne?

Ale i tak moim faworytem jak na razie jest 323F. Lubię taką stylistykę... Nikt na osiedlu nie ma Madzi. To też argument, bo lubię się nieco wyróżniać. Nie na złe, żeby palić gumy i gazować, ale by wygląd i auto nie ginęło w tłumie.

Choć Leganz nie widuję praktycznie wcale też. S40? Hmm... jak dla mnie za nudne. Może dlatego, że mam 22 lata :P
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

30 Cze 2010, 18:14

Co do spalania poczytaj na stronie autocentrum.Awaryjność??Jak trafisz na zadbany egzemplarz to będziesz jeżdził a jeżdził.Czy lepsze od Lanos??Powiem tak no dużo lepsze bo w Leganzie czujesz sie troche jak w limuzynie,taka koreańska limuzyna.Ogólnie krótko mówiąc Leganza to taka limuzyna za grosze ooo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2010, 18:58

jak Leganza to limuzyna to co to jest:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ja wybrałbym jednak 323 Mazdę.
betra
Początkujący

30 Cze 2010, 22:43

To co pokazałeś to chyba najgorszy wymysł producentów samochodów ;) Wygląda na tanią imitację S-klasy. To tak jak kupić replikę Rolexa za 500 zł ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...

30 Cze 2010, 22:55

Mowa o Daewoo Chairman które jest "repliką" miśka s-klasy i które napewno nigdy nim nie będzie a co do Leganzy no to chyba nią nie jeżdziliście,ja miałem taką przyjemność i nie powiem bo komfortem dorównuje nie jednemu Mercedesowi,ma nawet dużo miejsca w środku jak przystało na taką "limuzyne" więc w pewnym sensie można ją tak nazwać.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lip 2010, 15:41

Jeździliśmy i tankowaliśmy.... i chyba może tutaj spokojnie konkurować z RR albo Maybachem....
ale oprócz tego złego słowa o tym aucie od mnie nie usłyszycie....komfort jest, w miarę bezawaryjny jest , bezpieczny jest....
betra
Początkujący