Auto do ciągnięcia przyczepy gastronomicznej

18 Lut 2013, 14:08

Witajcie.

Stoję przed decyzją zakupu auta do ciągnięcia przyczepy gastronomicznej, którą jeżdżę po różnego rodzaju festynach. Do tej pory używam do tego celu auta Opel Frontiera I 4x4 z racji, że czasami trzeba pojechać nie po drodze tylko po boisku, czy innym miejscu nieutwardzonym. Przyczepa średnio waży między 1400 - 1700 kg.
Zależy mi jednak na tym, aby był to samochód jeżdżący na benzynę, to ze względów czysto finansowo-podatkowych, jednak nie wiem czy to jest dobry pomysł.
Limit jaki chce wydać to ok 20 - 25000 PLN. Czy możecie coś doradzić w tym zakresie? jakie auto wybrać, aby nie było katowane drogą, aby było w miarę tanie w naprawach?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

D.
dane80
Obserwowany
 
Posty: 1
Auto: TOYOTA COROLLA VERSO 2007

18 Lut 2013, 15:39

Suzuki Grand Vitara.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika
 
Posty: 2615
Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

    Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
    Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...