REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jiGsaw napisał(a):Niekoniecznie za 20 tys kupi idealne E39 z 2002/2003 roku. Zależy też jaki silnik itd., według mnie 30 tys to jeszcze budżet E39.
Peter091 napisał(a):Witam. Fakt może tytuł nie jest zbyt dobrze sprecyzowany, powinno być: "Auto do użytku domowego". No i nie jestem, aż tak leniwy żeby jeździć z salonu do kuchni samochodem, ba problem by był już z wjazdem do domu po schodach. Ale do rzeczy. Oglądałem kilka BMW e60, ale za każdym razem mam wrażenie, że to auto w każdym miejscu jest "nadźgane" elektroniką, i jak to się zacznie psuć to koszty będą krótko mówiąc duże. Poza tym kupując e60 w moim budżecie mam świadomość tego, że kupuje samochód z dolnego przedziału cenowego, w którym jest on dostępny, co za tym idzie stan techniczny może pozostawiać wiele do życzenia. W przypadku e39 kupuję samochód pewny (miejmy nadzieje) za tą cenę, w którym mam prawo wymagać. Dieselka odrzuciłem ze względu na problem ze sprawdzeniem stanu technicznego silnika i jego osprzętu. Wiem, że jest on oszczędny ale co mi po tym jak za pół roku poleci turbo i całe oszczędności na nic. W przypadku benzyniaka z LPG ryzyko jest mniejsze. Nigdy wcześniej nie miałem żadnego francuskiego samochodu i nie chciałbym wchodzić w tą cześć motoryzacji z racji tego, że dużo o "Renówkach" słyszałem złych opinii, zaś w przypadku Hondy nie spotkałem jeszcze kogoś kto narzekał na samochód, w skrócie każdy kto jeździł Hondą dobrze ją wspomina. 2 Hondy jeździły w rodzinie kilka lat temu i tak samo żadna nie sprawiała problemów. Mocno zastanawiam się nad BMW 520i, ewentualnie 320i (170KM) i Hondą Accord lub CR-V.