Auto do kwoty 10 max 13 tys ale troszeczkę inne

23 Sty 2012, 00:26

Witam serdecznie, od jakiegoś czasu zastanawiam się już nad przejściem z diesla na benzynę, i aktualnie auto które posiadam za około 2-3 miesiące planuję sprzedać i przymierzyć się do czegoś ciekawego a za razem żwawego.

A więc powiedzcie mi co polecacie jeżeli chodzi o auta typu coupe i nie tylko, nie mam wymagań co do rocznika ale wymagania mam co do tego, żeby dobrze silniki znosiły LPG, zależy mi na tym by auto miał dość sportową sylwetkę i dobry silnik pod maską (Vauka, V-tec[chociaż tego to za bardzo nie chcę] silniki uturbione, bądź zwykłe ale z dobrym kopytem) no i przede wszystkim by części były w miarę dostępne na rynku. Co według was może być najlepszym pomysłem, od razu mówię, Golf 3 i Golf 4 odpada tak samo jak passaty B5 czy coś takiego, chodzi mi raczej o coś zgrabnego co się będzie podobać i co będzie można w razie jakichś kłopotów zrobić w rozsądnych kosztach.

Kwota to najlepiej do 10.000 PLN max 12-13.000 ale to z wielki bólem, sprowadzam auta sobie z za granicy, tak więc jeżeli byłoby coś w zanadrzu do 2l. automatycznie będę patrzył za granicą, niestety powyżej 2l pojemności obowiązuje cholernie wysoka akcyza ...
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

23 Sty 2012, 10:37

A może Astra II w nadwoziu coupe w silniczku 1.8 16V (116KM)/1.8 16V (125KM)/2.0 16V Turbo (190KM)
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

23 Sty 2012, 11:04

powiem Ci że nie jest to najgorsza opcja i też nad nią myślałem, aczkolwiek 1.8 zbyt żwawe nie są a uturbione już kosztują dużo i właśnie sam się zastanawiałem nad tym, ale biorę to pod uwagę i czekam na dalsze propozycje, może ktoś miał jakąś cupetkę i nie narzekał na nią :)
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

23 Sty 2012, 11:32

A Saab 900 z 2.0T?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

23 Sty 2012, 11:43

no to teraz przyznam że zostałem zaskoczony przez Libre bo o Saabie nigdy nie myślałem i widzę że i cena jest bardzo ciekawa :) a jak to z częściami, ktoś się orientuje ?
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

23 Sty 2012, 18:55

Czekam na dalsze propozycje :)
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący