Auto do małej firmy budowlanej

22 Cze 2012, 12:33

Witam
Proszę o pomoc w wyborze samochodu.Potrzebny do małej firmy budowlanej,zastanawiamy się pomiędzy Renault Kangoo Citroen Berlingo Peugeot Partner 1,9 D albo Fiat Doblo.Auto potrzebne do przewozu materiałów budowlanych,głównie narzędzia,worki z zaprawami itd.Do tej pory wszystko mieściło się w tico ;) ale firma dorosła do poważniejszych zleceń :)
Proszę o wszelkie sugestie i porady na co zwrócić uwagę decydując się na konkretną markę.Przedział cenowy 10-12 tyś zł
Z góry wielkie dzięki
AgaB
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 01 2004

22 Cze 2012, 14:30

Sąsiad w firmie u siebie (żalujze,rolety) ma Kangoo tylko że to nowsze,nie dba o niego i sobie chwali mimo to.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Cze 2012, 20:44

akurat moja branza :) ja jak zaczynalem to wlasnie mialem Kangoo 1.9D na poczatek starczalo okolo 450-500kg mozna na niego zapakowac i wlasnie ten samochodzik moge Ci polecic , ale szukaj wersji z pompa wspomagania mechaniczna a nie elektryczna bo to lubi sie czesto psuc, dosc pakowny i zwrotny jak bedziesz jezdzic po miescie , samochod zapakowany jezdzi duzo lepiej niz na pusto do tego nie pali znowu nie wiadomo ile na pusto okolo 5-6l , zaladowany 7-8l wszystko po miescie , zbytnio o niego nie dbalem i jezdzil cale 5 lat dopiero po tym czasie sie posypal ,
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

22 Cze 2012, 21:26

z takich samochodów tylko i wyłącznie ford transit connect osobiście zrobiłem nim 100 tyś km zawieszenie nie ruszane przy silniku tylko wymiana olejów ( obecny przebieg 300 tyś) o ile nie był kręcony auto przeżyło 3 stłuczki , jest tak mocne że jedyne pozostałości po tych zdarzeniach to tylko zadrapania a u przeciwników wyrwane zdarzaki błotniki maski i inne poważne usterki byłem sceptycznie nastawiony na ten samochód jak szef go kupił , ale mnie bardzo pozytywnie zaskoczył jak na używane auto
marek1970
Początkujący

Prawo jazdy: 14 12 1988
Auto: VW T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...