Auto do max 10k, dosyć szybkie, Diesel albo gaz.

19 Paź 2010, 22:01

Witam, znajomy szuka samochodu do max 10k. Auto ma "nie mulić" (ponad 100KM) , ma być mało awaryjne, w miarę wygodne. Diesel albo gaz, ponieważ kolega dojeżdza codziennie do pracy ok 30km (w jedną stronę) i nie chce dużo wydawać na paliwo (rope ma podobno taniej a gaz, to jak wiadomo - taniość). Myśleliśmy nad e36, Civic, Hyundai Coupe. Co o nich myślicie? Czego możemy jeszcze szukać?
Davidek210
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

20 Paź 2010, 09:33

Honda civic jest ok. Z tego, co mogę poradzić to bez wątpienia:

-opel astra:

[link do oferty na Allegro wygasł]

-audi A4(chociaż ten egzemplarz może byc paliwożerny, bo ma 170 koni)

[link do oferty na Allegro wygasł]

-volskvagen passat (ale cięzko stwierdzić, czy przebieg jest prawdziwy...)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

20 Paź 2010, 10:07

E36 1.8is jak coupe, a 2.5 jak sedan.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Paź 2010, 11:06

Z tą Astrą musi być coś nie tak. Jest wystawiona w moim mieści już dobre dwa miechy, ciągle na blachach PWR i nikt jakoś nie kupuje. Dobre auto nie jest tak długo wystawiane ;)

Co do 1.8 T i 1.8 20V z gazem już sie wypowiadałem - te silniki nie przepadają za gazem, są bardzo wrażliwe na jakość instalacji. Kupowanie tutaj jest obarczone sporym ryzykiem...

Prędzej bym szukał czegoś z 1.6 i gazem. Astra, Leon, Golf, 307, Octavia. Japońców nie polecam jeśli chcesz ładować gaz...

A może np Mazda Xedos 6 2.0 V6 z gazem - znajomy miał, bardzo sobie chwalił. Bardzo przyjemnie to jezdzilo. Fajny dźwiek (wkoncu V6), fajne przyspieszenie. No i oryginalne autko :)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

20 Paź 2010, 14:46

Astra mu się nie podoba, za to bardzo spodobała się ta Mazda... Jak u niej z awaryjnością?
Davidek210
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

20 Paź 2010, 15:46

mialem , polecam.... ogolnie jak kupisz mazde w dobrym stanie to nic sie do niej nie doklada. mialem 2.0 V6 przez 1,5 roku , zrobilem z 80tys. i nic.... koles wjechal mi w dupe starem i kasacja , teraz mam w mojej 323C silnik z tej Mazdy i dalej bez problemow... Jesli nie chcesz sie bawic w gaz to polecam Xedos 1.6 w miare zrywna a pali 8,5l w miescie , na trasie da sie zejsc do 6,5 . wiem bo moj sasiad takiego ma.... Ogolnie polecam super autko
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE