Auto do max 15 koła, poniżej 8 do paki, parę opcji

28 Lip 2010, 14:55

Witam

Chciałbym kupić szybką furę, najlepiej jak najtaniej, do 15 koła. Samochody jakie znalazłem i które mnie interesują to:

BMW E36 328

Honda Civic V z silnikiem 1,6 VTI

obydwa po 7,3 do 100.

Alfa Romeo GTV 3.0 V6 6,5 - 6,7

Fiat Coupe silnik 20vt 6,5

tylko do tych 2 ostatnich musiałbym chyba trochę dołożyć, czego nie chcę...

Który według Was z tych samochodów jest najbardziej godzien uwagi?? Co ciekawego jeszcze można znaleźć w tej kwocie (najlepiej ok. 12 koła) oprócz nich??

Pozdro
wolek
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

28 Lip 2010, 15:15

Honda civic dobra opcja naprawde nieżle sie zbiera.... jeśli chcesz ekonomicznie rozglądaj sie za małym samochodzikiem z mocnym silnikiem ibiza cupra swift gti astra gsi....no ale to chyba one maja ciut więcej niż 8 do setki
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

28 Lip 2010, 15:49

VW Golf III 2.9 VR6,7.5s do 100km/h.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - moim zdaniem bardzo ciekawa oferta.Wilk w owczej skórze :smile:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2010, 16:19

E36 328i może być problem ze znalezieniem ładnej za tą kasę, pomyśl o 323i, ma równe 8s, ale beemki lubią pojechać trochę lepiej niż na papierze. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Lip 2010, 16:20

Golf spalanie bardzo wysokie a taki civic go kosi bez zajaknięcia i jest ładniejszy... jeszcze przychodzi mi do głowy toyota celica gt albo prelude 2.2vtec ja bym sie za czyms takim rozglądał pozatym myśle ze setne sekundy nie maja znaczenia dużego na naszych pieknych drogach i auto 8-9 sec do setki jest całkiem szybkie i lepiej patrzeć na stan jego niz tak bardzo na osiągi
nitro
Zaawansowany

28 Lip 2010, 17:07

Tak jest, zgadzam się. Przejrzałem wszystko, pełno fajnych fur, znalazłem jeszcze Calibre też poniżej 7, astre coupe.

Właśnie chodzi o to, co byście polecili w najlepszym stosunku

CENA / JAKOŚĆ / OSIĄGI / ROCZNIK

Okolice tych 7-8 s tu już żadna różnica no i żeby się zmieścić w tej kasie...
wolek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...
    Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...

28 Lip 2010, 17:48

Calibre odpuść to wieś..... za 11 tys zł honda civic V vti moze rocznik juz nie ten ale kumpel ma i naprawde masakruje i dźwięk vteca... albo ibiza cupra 2.0 16v tez w tej kasie ale ja bym wolał dołożyć troszku i kupić celice gt 170 km i najlepszy wygląd moim zdaniem... co do bmw 328 to już chyba przesada wybulisz majątek na benzyne i ubezpieczenie.... ale mam nadzieje ze nie jestes poczatkującym kierowcą bo te auta sie nie nadają dla kogoś kto dopiero odebrał prawko
nitro
Zaawansowany

28 Lip 2010, 18:04

nitro napisał(a):wybulisz majątek na benzyne

A pozostałe to na wodę niby jeżdżą? :lol:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Lip 2010, 18:10

no nie :razz: ale raczej takie vti 1.6 spali mniejsze ilości tego jakże cennego paliwa niż 2.8 r6 przy tylnym napędzie nieprawdaż? :wink: noi ubezpieczenie też bedzie nieco wyższe
nitro
Zaawansowany

28 Lip 2010, 18:40

Może i troszeczkę mniej spali, ale osiągi też będą odpowiednio niższe, z resztą vti przy butowaniu też spali ponad 10l, a ten silnik dołu w ogóle nie ma.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Lip 2010, 20:09

Panowie, kumpel mi jeszcze przesłał MG ZR silnik 1,8 160 km, 7,8 do paki 13 kola i.... 2002 r.
np coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł] .
Silnik mniejszy jak u Civica, tańsze ubezpieczenie itd, jest może jeszcze jakaś opcja tak po 2000, czy lepiej się skupić na wyżej wymienionych?? To MG daje radę ??
wolek
Nowicjusz

28 Lip 2010, 20:15

Od siebie mogę dołożyć 206 RC 177km tylko do 15k będzie ciężko kupić aczkolwiek jest to możliwe :)
konrad1422
Początkujący

Miejscowość: PL

28 Lip 2010, 20:22

Przejrzyj troche forum bo nie raz było pisane o MG ZR.A co do Civica to ja bym już poszukał VI gen.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2010, 22:49

Może coś bardziej spokojnego ;) ?

Vectra B 2.5v6 170km. Jak zdrowy silnik, i zręczne łapki wraz z nóżkami, to da się wykręcić poniżej 8 sekund. Komfort autka klasy średniej.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko