REKLAMA
Witam serdecznie, to jest mój pierwszy post.
Otóż moja Corsa powoli dokonuje żywota, dlatego zacząłem rozglądać się za innym samochodem. Na ten cel mam do dyspozycji max 7000zł. Autem na pewno chciałbym jeździć minimum 2-3 lata, a może trochę dłużej jeżeli sytuacja finansowa się nie poprawi. Generalnie interesuje mnie LPG. Mieszkam na śląskiej wsi (tj. w odległości od 5 do 20 km mam jakieś 15 miast ), rozkłada się to mniej więcej 20% wieś, 35% trasa, 45% miasto. W ostatnim czasie nie pokonuję wielkich dystansów (czasem do klienta, częściej wożę dziewczynę do pracy, jakieś zakupy, większy wyjazd od wielkiego dzwona). Różnie to w życiu bywa i raczej wolałbym auto, w którym zmieszczę fotelik i wsadzę wózek Jestem ustatkowanym człowiekiem i nie czuję potrzeby szpanowania "znaczkiem" przed gimnazjalistkami.
Zastanawiam się poważnie nad Daewoo Nubira z LPG tak 1999/2000.
np. taka [link do Tablica wygasł] (trochę mało zdjęć)
Będę wdzięczny za opinię od osób, które wiedzą coś więcej o tym modelu, czy jest szansa wyrwać w miarę zadbany egzemplarz w tej cenie? Co ile faktycznie trzeba zmieniać tuleje wahacza? Czy lpg II-gen to dobry wybór w tym silniku 2.0 ? (nie przeszkadza mi spadek mocy)
Rozglądałem się również za innymi samochodami i na tę chwilę rozważam również Lagunę -jest możliwe dostać takie autko? jakie to ma blachy? oraz Audi A4, ale czuję że jedyne co znajdę to szrot.
Może coś przeoczyłem? jakiś model? Będę wdzięczny za sugestie.