Witam,
Zdaję sobie sprawę, że takich tematów jest naprawdę wiele ale dotąd nie znalazłem tematu, który wpasował by się w moje "oczekiwania". Dlatego też piszę tutaj z prośbą o poradę
![Smile :)]()
Na początku powiem, że ma to być pierwsze moje auto ale to aż tak istotne nie jest. Głównie poruszałbym się nim po Wrocławiu więc myślałem o silnikach 1.4 - 1.6 ale diesel też wchodzi w grę. Ważne żeby autko nie było "ciasne" - mierzę 190cm i wygoda to jednak sprawa ważna. Jak zaznaczyłem w temacie - kwota oscylująca w granicach do 10 tysięcy. Nie szukam auta do "wyścigów", a chcę żeby służyło i było w miarę tanie w eksploatacji, czyli wiadomo spalanie, awaryjnośc no i ceny części. W tych ramach cenowych innych roczników jak 1998-2001 chyba nie ma co na siłę szukać więc dobrze by było, żeby model nie był podatny na korozję
![Very Happy :D]()
Zdążyłem się jednak przyjrzeć już kilku autkom, trochę poczytałem ale sam nie jestem w stanie podjąć dobrej decyzji.
Najbliżej mi chyba do modeli: Astra II i Honda Civic VI (kolega kupił i jest zadowolony)
Spodobała mi się też Mazda 323f (III) ale nie widziałem na jej temat wielu opinii. Corolla VII, podobno niezawodna ale i niewygodna. Golfa IV sobie odpuściłem ale Passat B4/B5 (właśnie, który?) chyba daje radę.
Z pozostałych, o których raczej mało wiem: Seat Ibiza II, Corsa C, Peugot 206, Audi A4 ?
I tutaj prośba do Was. Który z tych modeli (albo i z innych) jest Waszym zdaniem najlepszy. Jeśli możecie podajcie też wersję - silnik, moc itd.
I pytanie z innej beczki. Czy przy obecnych cenach paliw opłaca się montować instalację gazową. Co prawda jest taki temat ale chodzi mi o to jak konkretne modele to znoszą i ile wynosi koszt takiej instalacji.
Z góry dziękuje za poświęcony czas i pomoc. Za ewentualne pomyłki/głupoty przepraszam ale nie jestem na tyle mocny w temacie
![Wink ;-)]()
Pozdrawiam