REKLAMA
Witam,
Zdaję sobie sprawę, że takich tematów jest naprawdę wiele ale dotąd nie znalazłem tematu, który wpasował by się w moje "oczekiwania". Dlatego też piszę tutaj z prośbą o poradę
Na początku powiem, że ma to być pierwsze moje auto ale to aż tak istotne nie jest. Głównie poruszałbym się nim po Wrocławiu więc myślałem o silnikach 1.4 - 1.6 ale diesel też wchodzi w grę. Ważne żeby autko nie było "ciasne" - mierzę 190cm i wygoda to jednak sprawa ważna. Jak zaznaczyłem w temacie - kwota oscylująca w granicach do 10 tysięcy. Nie szukam auta do "wyścigów", a chcę żeby służyło i było w miarę tanie w eksploatacji, czyli wiadomo spalanie, awaryjnośc no i ceny części. W tych ramach cenowych innych roczników jak 1998-2001 chyba nie ma co na siłę szukać więc dobrze by było, żeby model nie był podatny na korozję
Zdążyłem się jednak przyjrzeć już kilku autkom, trochę poczytałem ale sam nie jestem w stanie podjąć dobrej decyzji.
Najbliżej mi chyba do modeli: Astra II i Honda Civic VI (kolega kupił i jest zadowolony)
Spodobała mi się też Mazda 323f (III) ale nie widziałem na jej temat wielu opinii. Corolla VII, podobno niezawodna ale i niewygodna. Golfa IV sobie odpuściłem ale Passat B4/B5 (właśnie, który?) chyba daje radę.
Z pozostałych, o których raczej mało wiem: Seat Ibiza II, Corsa C, Peugot 206, Audi A4 ?
I tutaj prośba do Was. Który z tych modeli (albo i z innych) jest Waszym zdaniem najlepszy. Jeśli możecie podajcie też wersję - silnik, moc itd.
I pytanie z innej beczki. Czy przy obecnych cenach paliw opłaca się montować instalację gazową. Co prawda jest taki temat ale chodzi mi o to jak konkretne modele to znoszą i ile wynosi koszt takiej instalacji.
Z góry dziękuje za poświęcony czas i pomoc. Za ewentualne pomyłki/głupoty przepraszam ale nie jestem na tyle mocny w temacie
Pozdrawiam