Witam!
Już kiedyś pisałem na tym forum w sprawie kupna samochodu, wtedy jeszcze pierwszego. Od tego czasu minęły ponad 2 lata i przyszedł czas, aby rozejrzeć się za następnym autkiem. Dlatego też zwracam się do Was o pomoc. Postaram się w miarę jasno nakreślić czego oczekuję
CenaTak jak w tytule: 20 tysięcy złotych. Maksymalnie tysiąc, dwa więcej. Reszta pieniędzy musi zostać na wszystkie koszta po zakupie auta oraz na późniejszą instalację gazową.
RocznikTutaj z pewnych przyczyn auto nie może być starsze niż 8-9 lat. Rozumiem, że rocznikiem i przebiegiem się nie jeździ (sam się o tym przekonałem), ale 2007 to wymagane minimum.
Rodzaj silnikaKoniecznie benzyna, która dobrze znosi ewentualną instalację gazową. W chwili obecnej mieszkam w mieście i z reguły pokonuje dystanse mniejsze niż 20 kilometrów. Być może liczba ta się zwiększy, ale i tak niemal codziennie na uczelnie dojeżdżam ok. 3 kilometrów, więc wydaję mi się, że po prostu szkoda Dizla na tak krótkie dystanse.
Poza tym, moje obecne auto zostało przerobione na kuchenkę i był to strzał w 10-tkę
MocNie mam konkretnych wymagań co do mocy, aczkolwiek silnik nie może być słabszy ok. 100 KM. Taka moc w miarę wystarcza mi do miasta jak i na okazjonalne wypady. Oczywiście im więcej tym lepiej, ale górne widełki to okolice 150 KM
Jakie auta mnie interesują?Chciałbym, żeby auto było pięciodrzwiowe. Jeśli chodzi o typ auta, to w grę wchodzi hatchback, tudzież sedan. Kombi odpada. Natomiast jeśli macie pomysł na jakieś 3 drzwiowe coupe, to też je rozważę. Na markę nie jestem ukierunkowany, więc możecie proponować co Wam przyjdzie do głowy
![Uśmiechnięty :)]()
To tyle, liczę na Waszą pomoc
![Uśmiechnięty :)]()