Auto do miasta (ok 10k zł)

20 Lip 2015, 14:13

roblemy ze wspomaganiem pod TESCO też nie będą przyjemne..

Wszystko rozumiem, ale dlaczego TESCO? :mrgreen:

Generalnie zgadzam się z użytkownikiem Shatanka Autor szuka mieszczucha dlatego m.in. padło na 206. Osobiście jestem skłonny bardziej uwierzyć, że trafiłeś na egzemplarz, w którym psuło się wszystko niż stwierdzić, że mały Peugeot jest nieudany. A ta akcja z poduszką powietrzną staje się już chyba legendą, bo gdzieś kiedyś już to czytałem na tej stronie, ale ok. :ok:
W Corsie nie pada elektronika, wiesz dlaczego? Bo przeważnie jej nie ma. :mrgreen: A w kwestii ocynku to nie jestem pewien czy Corsa go ma, jeśli tak to mocno się zdziwię. Mam wrażenie, że gdzie się nie ruszę to piszą o rdzy w Corsie C, muszę sprawdzić.
w Corsie a jak trafisz na 1.8 125KM to możesz wąchać kurz swoim 206 o ile odpalił i wytoczył się dalej niż na lawetę/hol.

No to gruby argument, emocjonalny bym powiedział. To już trochę stereotypy na zasadzie: ''Niemiec się nie psuje, Francuz zawsze'' To nieprawda. Są mnie udane i bardziej udane modele Peugeota, jak wymieniałeś jego wady to myślałem, że piszesz o 307, wtedy by się zgadzało.

Kolejna rzecz to generalizowanie: bardzo łatwo jest napisać-miałem Peugeota psuł się, więc wszystkie się psują i nie polecam. Może miałeś pecha?

Wracając do tematu, kolega wymienił takie auta jak:
Fabia-chyba ciężko będzie znaleźć zadbany egzemplarz. Nie chodzi o kwotę, tylko o ''popularność'' tego modelu.
Polo-ja odradzam, ze względu na to, że jest to egz. przereklamowany tzn. jest znany z tego, że jest VW.
Roller
Nowicjusz

Auto: Ford Fiesta MK6
Silnik: 1.4 80KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lip 2015, 17:05

Fabii i Polo nigdzie nie polecałem. Możesz poczytać tematy jak się wypowiadam o Fabii to zmienisz zdanie że jestem za niemcami :mrgreen:
Corsa C- szczerze nie widziałem pognitej.. Chyba że 1.0 z floty. :ok:
Co do wyposażenia to w mieszczuchu klima i el. szyby wystarczą, no i radio. Po co Ci więcej?
307 uważam za bardzo udany model, poza wpadką z samozapłonami (tak samo Laga II, ale o tym się nie pisze...). Często użytkownicy są zadowoleni, szczególnie ze starym 2.0 HDI o mocy 90 KM :)
Co do 206 to nie był mój samochód, był w rodzinie. Wyposażenie jedno z bogatszych :) Co do psucia się. Dużo użytkowników narzeka. Jedynie Ci z wersją 1.1 w podstawie jako tako jeżdżą. Wiem co się dzieje nawet w niemczech i co trzeba wymieniać co chwile... :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Lip 2015, 19:14

Fabii i Polo nigdzie nie polecałem.

Pisząc kolega miałem na myśli autora tematu, który wysłał zapytanie o te auta powyżej :)

Będę obserwował małe Peugeoty i sprawdzał opinię o nich z różnych źródeł, jednak ten samochód został już odrzucony przez punciarza

Dla odmiany zająłbym się tematem :mrgreen:
Stanęło na parkowaniu pod Tesco i na tym, że autor chce dobrą blachę.
Roller
Nowicjusz

Auto: Ford Fiesta MK6
Silnik: 1.4 80KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Tonale - hybrid?
    Włoski producent przedstawił to auto na targach w 2019 roku i było ono nawet w Poznaniu na Motor Show. SUV ma bardzo ciekawy design i jak na razie jest to wersja koncepcyjna ale nie widać przeszkód żeby w niedalekiej ...