Auto do ok 12 tys.specyficzne wymagania :)

11 Sie 2013, 15:35

Witam.Obecnie posiadam Clio II 1.2 fl które spisuje się naprawdę bdb,jednak ma jedna wadę:jest nisko zawieszone,a przede wszystkim problemem jest bardzo niski przedni zderzak.W lato jest dobrze,ale zima to udręka(śnieg :x ) a drogi są naprawdę nieciekawe u mnie.Dlatego mam też pytanie jaki samochód odpowiadał by moim specyficznym potrzebom.Rodzaj paliwa-ON lub LPG chociaż benzyna też może być.PS.Myslalem nad Scenikiem czy to db trop?
Proszę o odp :D
Curver
Początkujący

Auto: Peugeot 308
Silnik: 1.6 HDi 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

11 Sie 2013, 16:07

Zafira, Xsara Picasso, Scenic.
bullet
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 07 2011
Auto: Nie mam

11 Sie 2013, 16:11

Honda HRV a nie żadne namiastki samochodu.
JDM
Początkujący

Prawo jazdy: 27 06 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Lexus
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

11 Sie 2013, 16:39

A może kombi z 4x4?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2013, 18:05

Może Kia Sportage? wujaszek kupił jakiś czas temu i sobie chwali. W dodatku wysoko zawieszone nadwozie w ocynku i nie widać na nim wcale rdzy. Dał 10tysi za rocznik 2000.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

11 Sie 2013, 18:12

Wujaszek niedawno kupił i pewnie dlatego jest jeszcze zadowolony, przykro mi ale wśród posiadaczy aut koreańskich stan zadowolenia nie trwa długo.
W tym budżecie można polować na RAV4 I, Suzuki Grand Vitarę czy nawet Forestera więc odpuściłbym sobie takie podróbki jak Sportage.
JDM
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić auto przed zakupem?
    Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...

11 Sie 2013, 18:59

Do czego to się ludzie posuną by zareklamować swoją stronę.
Za wymyślanie tragedii w rodzaju katastrofy drogowej lub śmierci prezydenta bojkotuję twoje linki szmaciarzu, moderacja powinna się nim zająć.
JDM
Początkujący

11 Sie 2013, 19:07

Wielkie dzięki za zainteresowanie :)
Sprawa wygląda tak że lekko boję się napędu 4x4 gdyż słyszałem o baaardzo kosztownych awariach więc jak myslicie czy takie autka z napedem nie pogrążyły by mnie z kosztami?

PS.jeśli możecie podawajcie oferty z woj.wlkp(Konin,Gniezno,Słupca) lub kuj-pom(Radziejów,Włocławek,Inowrocław,Mogilno).
Curver
Początkujący

11 Sie 2013, 19:50

JDM Ty naprawde przesadzasz wciskając wszystkim japońce niezależnie od wymagań ;) Sam je lubie ale koreańce nie odstają od nich bezawaryjnością - wiem bo mam od 14 lat i jakoś zdanie mi się nie zmieniło i pytam czy miałeś skoro tak zniechęcasz?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

11 Sie 2013, 20:00

dzida napisał(a):wiem bo mam od 14 lat

Wiesz czym się różnicie-Ty masz 14 lat samochód, a on tyle samo żyje na tym świecie...W każdym temacie to samo gra, taki troll internetowy. Ja nawet rozumiem, że ktoś może mieć jakieś poglądy i je wyrażać, czasami nawet w ekspresyjny sposób (jak w tem. o samochodzie co ma śmigać +200km/h) ale ten dzieciak przesadza i moderacja powinna się nim zająć bo to co bierze naprawdę mu szkodzi :D
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

11 Sie 2013, 20:07

istnieje nawet podejrzenie że ten troll to nowe wcielenie pewnego właściciela czarnej tigry po "tJuningu" .
Być może pozbył się tygrysa i kupił zdezelowanego Civica V lub innego parcha i jest teraz ekspertem od JDM
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Rok produkcji: 1998

11 Sie 2013, 20:34

A z typowych aut z przednim to co mozecie mi polecić-coś wyżej zawieszonego?Dodam ze to auto musi reprezentowac w terenie przynajmniej taki potencjał jak...fiat cc 900,ktorego mam, ale on juz jest pelnoletni i trzeba pomyslec nad sprzedaza,ale fiacik jest bardzo dzielny i chcialbym aby nastepne autko tez reprezentowało przynajmniej podobny poziom. :D

A z innej beczki to koreance to bdb auto znam lanosa ok 300 tys.przebiegu (caly czas na gazie)i chodzi i ma sie dobrze :) więc nw dlaczego koreance są beee.Chyba dlatego ze nie ma "prestizu" i lansu.
Ostatnio edytowany przez Curver, 12 Sie 2013, 07:13, edytowano w sumie 1 raz
Curver
Początkujący

12 Sie 2013, 06:37

No tak najwiecej wiedza te osoby ktore nigdy nie mialy stycznosci z danym autem.
Moja była już kobieta od prawie roku posiada 4letniego Hyundaia I20,auto kupione od właściciela w idealnym stanie (zakładałem kiedys tutaj temat nawet) i auto sprawuje sie pieknie. Codziennie robi po 50-100km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

12 Sie 2013, 09:13

Może Citroen C5?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Sie 2013, 16:14

Ten C5 wydaje się interesujący na pewno się nim zainteresuję.
Curver
Początkujący