Auto do okolo 20tys Toyota czy Ford

17 Lut 2019, 22:46

Witam wszystkich forumowiczów :) Nadszedł czas przesiadki z fiata pandy :lol: na coś większego z racji powiększającej sie rodziny, wiecie musi wejść wózek i inne gadżety no i przede wszystkim bardziej bezpieczny niż ta konserwa :) generalnie potrzebuję samochodu głównie do poruszania sie po mieście i na dojazd do pracy ok. 8km czasem jakas trasa ale rzadko. Przegladam różne artykuły opinie itp i rodzi się więcej pytan niż odpowiedzi ale zależy mi żeby auto bylo względnie pakowne, nie paliło nie wiadomo ile załóżmy ok 8-9l/100km i żeby koszty napraw jakoś mocno nie obciążały budżetu domowego bo wole pojechac na wakacje raz w roku w jakieś fajne miejsce niz ładowac krocie w naprawy. Rzucily mi sie dwa autka w oczy Ford Mondeo mk4 2.0 i Toyota Avensis 2FL 1.8 co o tym sądzicie a moze macie jakies inne propozycje :) kase którą chcę przeznaczyć na ten cel to 20tyś wiadomo parę tyś mam więcej na ewentualnie drobne naprawy:)
Ludwiczek
Nowicjusz

17 Lut 2019, 22:51

W tym budżecie to raczej Avensis, bo na Mondeo kasa tak 2/10 (tak, wiem, są w ogłoszeniach...)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Lut 2019, 22:59

[link do oferty na Olx wygasł] myslisz ze ta np by byla warta uwagi?
Ludwiczek
Nowicjusz

17 Lut 2019, 23:16

Ciężko ocenić, bo zdjęcia lipa i zero konkretów w ogłoszeniu. Jedna wielka reklama (lipnej) gwarancji. No i jak ktoś pisze coś takiego
Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacja handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, paragraf 1. Kodeksu Cywilnego.Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia
to wg moich kryteriów z automatu odpada i wypiera się odpowiedzialności za to, że handluje gruzami :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

18 Lut 2019, 10:01

Sa tam jakies fordziki np ten

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tylko pytanie czy przy tej pojemnosci i mocy to ma sens w tej budzie?

Jestem z trojmiasta wiec żeby tez nie jezdzic po calej polsce na marne
Ludwiczek
Nowicjusz

18 Lut 2019, 10:08

Ludwiczek jak jesteś powożnie zainteresowany avenem t25 1,8fl kombi to daj sygn.bo sprzedałem takiego znajomemu ale niestety przy przedmiocie który przewozi klapy nie może domknąć i temat jest dla niego irytujący.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 6 Avant V8-Biturbo 4.0 TFSI 560 KM i 700Nm
    Nowe Audi RS 6 Avant to symbol technicznych możliwości jutra. Nowy model jest lżejszy i silniejszy niż jego poprzednik, a jego osiągi są jeszcze lepsze. Od zera do 100 km/h przyspiesza w czasie 3,9 s, a na życzenie klienta ...

18 Lut 2019, 18:17

Jeśli faktycznie jeździsz w koło komina, to ten silnik wystarczy. Na trasie szału nie będzie, zwłaszcza z załadowanym bagażnikiem i pasażerami. Jak dla mnie IMO najlepiej znajdź Mondeo z tym silnikiem blisko miejsca zamieszkania i się nim przejedź, aby wiedzieć, czy osiągi będą akceptowalne
mike
Moderator
Awatar użytkownika

18 Lut 2019, 20:24

No przejechac sie to podstawa ale dzisiaj wyszla jeszcze jedna opcja od znajomego mechanika octavia 2 1.6 z lpg z calkiem dobrym wyposażeniem wiec auto z pewnego źródła na dniach bede oglądał i podejme decyzje czy ja brac czy szykac cos dalej :roll:
Ludwiczek
Nowicjusz