Auto do pracy i dla rodziny

22 Kwi 2009, 19:09

Koledzy prowadzę firmę wykonuje usługi naprawcze maszyn i urządzeń rolniczych i czasami muszę dojechać do klienta lub coś zawieść do remontu kilkaset kilometrów potrzebuje auta które mi będzie służyło do pracy i w celach prywatnych mam rodzinę 5 osobową coś mi poradzicie ??
zak_pol
Nowicjusz

22 Kwi 2009, 19:22

podaj jeszcze do jakiej kwoty szukasz auta,a od siebie dorzuce cos takiego
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Kwi 2009, 20:49

vw transporter bardzo dobry wybor :wink:
.::AGUARES::.
Nowicjusz

Miejscowość: daleko

22 Kwi 2009, 21:30

No ja również polecam T4 nie do zajechania samochód.
stasiowski121

22 Kwi 2009, 21:38

Ja również poleciłbym Volkswagena Transportera T4. Świetny samochód, duży, wygodny i niezawodny. Mogę tak powiedzieć, ponieważ mój tata miał takiego kiedyś. Samochód miał przejechane grubo ponad 600tys. km i służył naprawdę świetnie. Nigdy nie było z nim żadnych poważniejszych kłopotów. Chyba trafił się nam jakiś wyjątkowy egzemplarz, bo naprawdę był nieśmiertelny :smile: Polecam także Citroena Berlingo czy też Peugeota Partnera, także sprawdzone autka. Oczywiście wszystkie te auta w dieslu :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Kwi 2009, 22:00

dokładnie,transportery kręcą po 500-600tys bez wiekszych problemow,zreszta sam raz widzialem w komisie T4 z 95roku z przebiegiem 600tys i auto naprawde nie wygladalo zle
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2009, 07:40

Jak najbardziej T4 ale tylko do pracy...
Na twoim miejscu zwróciłbym uwagę na takie auto jak Nissan Serena.Nie jest to może propozycja z najwyższej półki ale możesz ją brac pod uwagę jako alternatywę dla T4.
Tym autem spokojnie pojezdziłbyś z rodzinką.Wersje osobowe są rejestrowane do 8 osób.Są tam chyba 2 silniki benzynowe no i diesel. :wink:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Kwi 2009, 14:23

no tez dobre spostrzezenie,Nissan Serena to tez autko godne polecenia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2009, 19:48

na samochód chce przeznaczyć około 15-25 tys szukam auta które musi mieć drzwi tylne podwójne które będę sie otwierały na boki ponieważ ładunki które będę woził często będą ładowane wózkiem widłowym dziękuje wszystkim za podpowiedzi
zak_pol
Nowicjusz

24 Kwi 2009, 20:59

no to w takim razie Nissan odpada wiec zostaje T4 na chwile obecna ale napewno znajda sie inne propozycje,ja np podam przyklad od siebie auta ktore ma moj wujek dosc dlugo bo chyba z 6lat (auto ma od nowosci) i z tego co wiem nie sprawia mu wiekszyc problemow
Barol
Awatar użytkownika

25 Kwi 2009, 11:52

VW T4 jak jest w wersji Caravelle lub Multivan jedzie się bardzo komfortowo, wiem z własnego doświadczenia, klima, osobne nawiewy na tył, dużo miejsca, osobny szyberdach dla pasażerów z tyłu, często stolik i podłokietniki.
Trasa 200 km bez wysiadania z auta nie daje się we znaki, fotele trzeba odpowiednio ustawić i nie ma problemu też z wypadem z rodzinką.
A jak chcesz towar wieźć to wyciągasz siedzenia i wieziesz.
stasiowski121

25 Kwi 2009, 11:59

czyli zyc nie umierac :lol: [link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika