Auto do pracy, jakie??

11 Lip 2010, 23:57

Witam, potrzeboje kupić w tym tygodniu samochod bo nie mam jak sie poruszac do pracy a dziennie w jedną strone musze przejechac 60 km:/ prosze o jakieś propozycje auta do max 4 tys,takie aby wytrzymało przynajmneij poł roku codzienej jazdy i aby nie było trzeba je naprawiać co drógi dzień i jakoś wmiare oszczedne było, najlepiej jak byście podesłali mi jakieś linki z otomoto itp z zachodniopomorskeigo z okolic szczecina, Z GÓRY DZIEKI!!!!
olsens2
Nowicjusz

Miejscowość: z okolic Szczecina

12 Lip 2010, 00:28

za tą kasę bez klimy idealne tico.miałem i wiem co piszę.5l na 100km i jedzie póki blacha nie spadnie.śmieszne ale prawdziwe.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

12 Lip 2010, 11:51

Za 4tys to bym sobie odpuścił Tico i poszukał czegoś innego,np jakieś Punto.
zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2010, 15:39

Jeśli zależy Tobie tylko na tym żeby jedzic tanio przez pół roku,a nie na wyglądzie to zdecydowanie polecam Skodę Felicje z niezniszczalnym silnikiem 1,9d. Tylko problem może byc z ...podażą.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Lip 2010, 15:42

Nie wiem kto to odkupi później, przez pół roku to mu te Felicje i Tico rdza zje. Najlepsze będzie punto, najlepiej z gazem. Będzie tanio i bez korozji.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

12 Lip 2010, 15:43

golf 3 1,6 z gazem
a jeśli bardzo chcesz na gnój to 1,9TD... choć to mało oszczędna wersja w porównaniu do LPG
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...

12 Lip 2010, 16:30

Kierunkowskaz napisał(a):Nie wiem kto to odkupi później, przez pół roku to mu te Felicje

Grosze za nią zapłaci i za grosze odda... :smile:

Oczywiście moja propozycja to tylko pokazanie innej alternatywy. :smile:

Dobre auto z lpg,to ...dobry wybór. Sam jeżdżę trzecim autem z lpg pod rząd. :wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Lip 2010, 17:56

A ja dalej jestem przy swoim czyli przy Punto i to co podrzuciłem w linku wygląda naprawde ciekawie i na zadbanego i przejechać sie obejrzeć nie zaszkodzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012