REKLAMA
Cześć ,
szukam samochodu do 20tys, auto zarówno na taxi(dorabiam tak na studiach, więc nie jest to jazda 12h każdego dnia) jak i na trasy(rocznie robię 15-20tys km na autostradach). Celuje żeby auto miało najlepiej około 10 lat, diesel. Wcześniej jeżdziłem fiestą z 1.6tdci, stąd też celuje w ten silnik, bo znakomicie sprawdzał się na autostradzie jak i warszawskich korkach. Stąd też szukam podobnych, tj. ford focus mk3, aczkolwiek tu mam obawy czy nawet w kombi będzie się nadawał na taxi, nie wydaje się być dużo większy niż fiesta. Mam na oku również forda c-maxa oraz mondeo - tutaj pytanie czy spalanie nie wzrośnie w okolice 10l w korkach. Myślę również nad Peugeotem 3008,5008, może cudem 508. Czy przypadkiem kolos 5008 w 1.6d to nie będzie muł palący 8-9l w mieście? Podoba mi się również citroen c5 po lifcie, aczkolwiek tutaj obawiam się, że się szybko zestarzeje i straci na wartości, a auta zmieniam dosyć często. Finalnie pomyślałem jeszcze o toyocie avensis, ale diesle 2.0 i 2.2 ponoć nie grzeszą ekonomicznością i trwałością. Proszę o pomocy wyborze, jak i liczę na rozsądne kontrpropozycje dla powyższych aut.