Auto do wożenia narzędzi kombi przede wszystkim niezawodne i...

08 Sie 2016, 00:43

Witam

Planuje zakup auta do firmy auto przede wszystkim będzie wozić części do cieżarówek niekiedy jakieś koło od cieżarówki a więc wymogi to:
niezawodność
diesel
kombi
nie mniejsze niż passat b6 (chodzi o bagażnik)

moje propozycje to:
passat b5 1.9tdi 90/110km
bmw e39 3.0d touring
mercedes w124 diesel i tu pytanie jaki silnik byłby nabardziej niezawodny
mercedes w210 też diesel napewno tylko pytanie jaki silnik ?
a6 c5 pewnie 1,9tdi
z dostawczych
vw t4
odrazu mówie dostawczy (t4) wcale mi nie jest potrzebny ale jeśli by był to nie obraził bym się jeśli już celował bym w wersję przeszkloną z 9 siedzeniami
lecz starał bym się bardziej celować w b5, jakiegoś z mercedesów czy któryś z forumowiczów byłby mi w stanie podsunąć jakiś pomysł? jakieś inne auto? a może po prostu któreś z tych jest godne polecenia?
mpu86
Nowicjusz

Auto: a6 c6

08 Sie 2016, 19:54

Może napisz jaki budżet?
Ode mnie coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł]
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Sie 2016, 20:33

mpu86 napisał(a):mercedes w124 diesel i tu pytanie jaki silnik byłby nabardziej niezawodny
mercedes w210 też diesel napewno tylko pytanie jaki silnik ?

Każdy silnik jest dobry. Będziesz śmigał drogami ekspresowymi czy tylko lokalne drogi? Na krótsze dystanse wystarczy 2.2 CDI:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

09 Sie 2016, 00:22

zazwyczaj miasta lecz autostrady też niekiedy
mpu86
Nowicjusz

09 Sie 2016, 00:23

auto ma być z silnikiem diesla i najbardizej interesowały by mnie auta z mojej listy któreś zasługuje na wyróżnienie?
mpu86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...
    Lexus GS F i Torque Vectoring Differential
    Gdy osiem cylindrów, pracując w zgodnym rytmie, wytwarza potężną moc 477 koni mechanicznych, a sportowa, ośmiobiegowa przekładnia automatyczna doskonale dopasowuje przełożenia do prędkości i przyspieszenia, potrzebny ...