REKLAMA
Witam,
otóż wybieram się z przyjaciółmi pod koniec marca na podróż po krajach bałtyckich. Nie mamy własnego samochodu więc chcemy coś wypożyczyć, problem polega na tym, że żaden z nas nie jest specjalistą jeśli chodzi o motoryzację. Jako, że chcemy by nasza podróż przebiegła komfortowo bez nieciekawych przygód postanowiłem poprosić was o pomoc.
Jako, że jesteśmy na studiach bądź w liceum, nasz budżet jest ograniczony. Mamy jednak świadomość tego, że samochodem klasy A czy B, nawet jeśli dojedziemy to nie będzie to najwygodniejsza podróż. Pytanie czy w kategorii C znajdzie się już coś sensownego czy lepiej dopłacić trochę kasy i wziąć coś C+ lub D.
Kolejna sprawa to kwestia paliwa. Lepiej się sprawdzi diesel czy benzyna. Pytam głównie pod względem ceny.
Jeśli macie pomysł na jakieś konkretne modele to słucham uważnie.
Jeśli będzie to pomocne, mogę też zrobić listę aut które braliśmy pod uwagę.
Będę wdzięczny za każdą formę pomocy, prosiłbym jednak o konstruktywne komentarze . Jestem świadomy jak mała jest moja wiedza na ten temat. Nie chciałbym jednak czytać zarzutów, że nie przeczytałem najpierw x tematów, a pomocy w tej kwestii bez zbędnego angażowania zbyt dużej ilości czasu.
Pozdrawiam