Auto do wypadów terenowych

28 Sie 2013, 19:25

Zastanawiam się już kilka miesięcy jakie auto kupić . Szukam samochodu do wypadów terenowych, tutaj wypadało by kupić jakiegoś 4x4, dobrą terenówkę, niestety samochód nie będzie tylko przeznaczony do jazdy po terenie, ale to priorytet. Na pace będę woził, namioty, i inne bagaże. Nie wiem czy da się znaleźć taki samochód, żeby, mógł go używać na co dzień. Pewnie nie, ze względu na spalanie jakie mają terenówki. Jak widać jestem jeszcze niezdecydowany, mam około 100 tysiaków do wydania na to auto. Już sam nie wiem czego szukać, za bardzo wymyślam?
Garażer
Początkujący

Auto: Opel Astra
Rok produkcji: 1998

28 Sie 2013, 19:41

Toyota Hilux. Świetne autko w teren ale na asfalt już gorsze. Ewentualnie Ford Ranger ktory dobrze radzi sobie w terenie i na asfalcie też.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Sie 2013, 17:42

Proponujesz pikapa? W sumie nie głupi pomysł. Z fordami wolałbym już nie mieć do czynienia, mam złe doświadczenie. Czytałem trochę o tym Hiluksie, mocny samochód! Dzięki Twojej propozycji rozeznałem się szerzej w tego typu samochodach. O dziwo, zawsze jestem przyszykowany na jakieś dodatkowe koszty, a tutaj niespodzianka. Przy zakupie pikapa można sobie odliczyć 23 od podatku, jak to możliwe? Chętnie poczytam wypowiedzi osób, które jeździły tymi samochodami. Jak ze spalaniem?
Garażer
Początkujący

29 Sie 2013, 17:46

A z takich terenowych to jedynym słusznym wyborem będzie Grand Vitara. Spalanie będzie podobne do terenówki. Szkoda ze nie chcesz Forda bo Ranger jest naprawde komfortowy na drodze i w terenie też sobie radzi.
Koniu
Forumowicz VIP

30 Sie 2013, 21:10

A co jest takiego wspaniałego w Rangerze? Jeździłeś nim? Możesz mi coś więcej powiedzieć o nim? Wracając do Grand Vitara, czy jest wersja z dieselem? Ile może palić na 100? Czy słyszałeś coś o D-MAXie, to pikap oferowany przez ISUZU, zainteresowany mnie jego dane techniczne.
Garażer
Początkujący

30 Sie 2013, 21:17

Tak jeździłem ale nie ta najnowszą wersją. Ta najnowsza jest duzo bardziej komfortowa i lepiej trzyma się drogi. W Suzuki o ile się nie mylę jest jeden diesel. Isuzu nigdy w zyciu nie jechałem to sie nie wypowiem
Koniu
Forumowicz VIP

30 Sie 2013, 21:23

O, to jest sens szukać dalej, bo w necie nie mogłem znaleźć z dieselem. Ja też jeszcze nie jeździłem ISUZU, ale pytam bo będę miał okazję się przejechać. Rangera np dzisiaj widziałem jak wracałem ze sklepu. W ogólne to dzisiaj widziałem kilka pikapów w drodze powrotnej, był L200 i Navara, może jaki zjazd. Pikapy to chyba jeszcze rzadkość u nas w kraju, ale może to i informacja z przed kilku lat.
Garażer
Początkujący