REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No widzisz od tego powinien zacząć, ale z mechanikami różnie bywa. Dzisiaj jest tak, że sprawdzasz błędy eliminujesz je i jak nie ma błędów, a dalej jest problem to wtedy trzeba szukać i już mieć trochę pojęcia o samochodach.rampampam napisał(a):Dziś jak do niego dzwoniłem to już mówił że nie podlaczal pod kompa,no co za c..j
Kacper napisał(a):No widzisz od tego powinien zacząć, ale z mechanikami różnie bywa. Dzisiaj jest tak, że sprawdzasz błędy eliminujesz je i jak nie ma błędów, a dalej jest problem to wtedy trzeba szukać i już mieć trochę pojęcia o samochodach.
Daj znać jak coś się ruszy...
Sprawdzałeś na postoju czy czasem gdzieś nie cieknie benzyna i nie zostawiasz śladów? Warto sprawdzić przy włączonym silniku jak pracuje pompa paliwa.rampampam napisał(a):Ostatnio kumpel za mną jechał to mówił że benzyna czuć jak dym leci z tłumika no i znaczna widoczność ubycia benzyny podczas jazdy na gazie.co więc może być?
Może być używany oryginał, jak jest dobry to również może długo i bezawaryjnie chodzić.rampampam napisał(a):najdrozej wyjdzie ten czujnik bo mechanix mowil ze oryginal ok 500,a zamienniki to wiadomo ile pochodza
Niech zatem sprawdzą dokładnie skąd tam tyle wody i pytanie w jakim stanie jest olej, był w końcu wymieniony bo nie widzę wyżej informacji o wymianie.rampampam napisał(a):dzwonil dzis mechanik do mnie, odma do wymiany i czujnik walka rozrzadu.mowil ze z odmy i przewodow to z litr wody wylali
Kacper napisał(a):Niech zatem sprawdzą dokładnie skąd tam tyle wody i pytanie w jakim stanie jest olej, był w końcu wymieniony bo nie widzę wyżej informacji o wymianie.
MotoAlbercik napisał(a):Natomiast co z tym ma czujnik położenia wałka? Może mechanik sugeruje się tymi obrotami?
MotoAlbercik napisał(a):Przy uszkodzonym czujniku położenia wałka silnik może wogóle sie nie dać uruchomić, albo jak się uruchomi, to może występować spalanie stukowe, nierówne obroty. Ale przede wszystkim zaświeca się kontrolka silnika. Dlatego troszkę zdziwiło mnie to, że w tym przypadku jest uszkodzony czujnik. Nic nie pisałeś, o nierównych obrotach czy spalaniu stukowym czy świecącej kontrolce silnika.
rampampam napisał(a):Co to takiego te spalanie stukowe?