Auto gaśnie po wrzuceniu wstecznego

06 Sty 2011, 11:46

mam punto 2 1,2 8v benzyna + lpg
samochód odpala normalnie gdy chce wrzucić wsteczny auto gaśnie, podobnie jest tez z pedałem hamulca, tak jakby wystąpiła przerwa w dostawie prądu. Problem sie troche nasila. Jakiś czas temu odpalenie na sprzęgle i wstecznym nie było problemem, teraz żeby wyjechać z garażu musze jeszcze mieć wduszony prawie do konca pedał gazu, bez wciśniecia gazu auto od razu gaśnie i wtedy zamiast wszystkich kontrolek lekko żarzy sie jedynie kontrolka od poduszki. Po cofnięciu kluczuka i ponownym przekręceniu świecą wszystkie. Zauważyłem ze właśnie po takim zgaśnieciu samochodu w miejscu gdzie powinny wyświetlac sie przejechane kilometry pod zegarem jest pusto, cofam kluczyk i od nowa przekręcam licznik kilometrów sie wyświetla, nie zeruje sie. wczoraj rano też mi tak robił przy odpalaniu na wstecznym przygazowalem i problemu nie bylo caly dzień, dziś rano od początku dodam jeszcze ze przy którymś ponownym rozruchu zostaje kontrolka od poduszki, wtedy odpalam auto raz kolejny i kontrolki nie ma
prosze o pomoc
marq999
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp

07 Sty 2011, 06:49

Sprawdź masę na silnik i karoserię, a także przewody prądowe w skrzynce z kablami obok akumulatora. Objaw jak przy pośniedziałych złączach.Jeżeli dzieje się to tylko po włączaniu wstecznego lub świateł stop może przyczyna być w tylnych lampach.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

07 Sty 2011, 14:42

gaśnie wylącznie przy wstecznym lub stopie, zajrzałem wczoraj do tylnych lamp, zarówki od stopu i wstecznego zrobily sie ciemne, a druciki takie jakby pordzewiale, gdy wyjąłem bezpieczniki od stopu i wstecznego problemu nie było
i dzieki jak sprawdze to dam znac;)

[ Dodano: 17 Styczeń 2011, 19:50 ]
złącza od lamp były troszke zabrudzone, po wyczyszczeniu niewiele sie zmieniło
okazalo sie ze to wina kostki stacyjki
marq999
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...
    VERVA Street Racing - Top Gear Live / relacja
    VERVA Street Racing wraz z polskim debiutem jednego z najpopularniejszych spektakli motoryzacyjnych na świecie Top Gear Live zelektryzowała niemal 60 tys. zgromadzonych na Stadionie Narodowym w Warszawie. Brytyjski show jeszcze ...