Auto glownie do miasta do max 15 tysiecy

15 Mar 2015, 00:39

Witam wszystkich :) Bardzo bym prosił Was o radę jak i o pomoc przy wyborze nowego auta. Na codzień jeżdżę Audi a3 1,9 Tdi 90KM głównie po mieście do pracy 10km w jedną stronę na szczęście w korkach nie stoję, roczny przebieg to około 10 tys km. Osiągi mojego obecnego auta w zupełności mi wystarczają, Jeżdże dość spokojnie max 2500obr i zmiana biegu na trasach też nie szarżuję. Mam kilka swoich typów aut, ale nie chciałbym narazie o nich pisać. W moim przypadku chyba przesiadka na benzynę będzie najrozsądniejszym wyborem jeśli chodzi o resztę wymogów to wystarczy podstawowa elektryka, klima i dość niskie spalanie i koszty napraw żeby nie były kosmicznie wysokie. Miło by było gdyby odpowiedzi (propozycje) miały swoje uzasadnienia. Z góry dziękuję za Golfy, Passaty, BMW, Alfy te auta mnie nie interesują!!
Delthorian
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 04 2012
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi A3 8l
Silnik: 1.9 TDi 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

15 Mar 2015, 11:08

To ode mnie z propozycji Fiat Grande Punto i Renault Clio III z benzyniakami
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

15 Mar 2015, 11:31

Do propozycji kolegi dorzucam
Honde Jazz
Fieste Mk6 1.25
Yarisa 1.3
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Mar 2015, 14:37

Honde Jazz i Fiata Grande Punto brałem pod uwagę. Toyota Yaris to za mala bedzie jak dla mnie do małych gości nie należę ;) Coś większego :) A tą Honde to rdza nie będzie zjadać bardzo?? I jakie silniki byście polecili w tych autach??
Delthorian
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 04 2012
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi A3 8l
Silnik: 1.9 TDi 90KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...