Cześć. Poszukuję auto kompaktowego do 16 tyś zł. Z silnikiem diesla. Pojemność maksymalnie 2000. Samochód będzie jeździł w cyklu mieszanym ale z przewagą drog poza miastem. Myślałem nad seatem leonem II w 1.9 tdi 105 km ale zastanawiam się czy na tyle duże auto o takiej mocy daje radę w trasie? A ciężko znaleźć 2.0 tdi w dobrym stanie. Kolejne auto nad którym myślałem to BMW seria 1 w 2.0 diesel o mocy 122 lub 163 przed liftingiem. Podobno te starsze silniki przed liftowe są wolne od wad. Ale czy to prawda i miał ktoś z was do czynienia z tym silnikiem. Myślałem również nad Fordem Focusem II fl ale stylistyka forda z tego okresu nie przypada mi do gustu. Ostatni model który biorę pod uwagę to renault Megane III również z 2.0 diesel. Można ja kupić dosyć młoda jak na ten budżet A stylistyka auta jest naprawdę w pożądku. Może ktoś z was doradzi mi które modele auto i silniki od razu skreślić A które brać pod uwagę, a może macie inne propozycje niż te które jak zamieściłem powyżej. Z góry dzięki a wszystkie odpowiedzi
Wszystkie możesz skreślić bo za 16k szanse na kupienie któregokolwiek w bardzo dobrym stanie są niewielkie. Megane III za 15k? Chyba mocno powypadkowe z 1.5 i stukającymi panewkami
Daniii9515 napisał(a):Myślałem nad seatem leonem II w 1.9 tdi 105 km ale zastanawiam się czy na tyle duże auto o takiej mocy daje radę w trasie?
Zależy o jakich prędkościach mówisz i czym wcześniej jeździłeś. Na zwykłe krajówki będzie ok, ale do sprawnej autostradowej jazdy polecałbym coś mocniejszego. Co mnie bardziej martwi to słabe wyciszenie i bardzo niska kultura pracy silnika.
Niespodziewany gość na drodze! Uważajmy na dzikie zwierzęta Liczba wypadków samochodowych z udziałem zwierząt w samym 2012 roku wynosiła 166. Najwięcej tego typu zdarzeń ma miejsce wiosną oraz jesienią . W tym czasie zwierzęta wykazują największą aktywność, a szczególnie ...
Nissan Note - opracowany pod kątem europejskich dróg Dzięki innowacyjnej stylistyce, debiutującym w tym sektorze technologiom oraz gamie zaawansowanych silników, nowy Note silnie zaistnieje w segmencie B. Produkowany w Europie Note został opracowany pod kątem europejskich ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.