Auto "luksusowe" [20-25tys]

12 Lis 2016, 14:49

Dobra, do wszystkich aby zakończyć jałową dyskusję - "luksusowy" wg autora znaczy ładny i tyle w temacie. Rzucamy propozycjami i czekamy na werdykt gustu.

Accord VII jest ok jednak z silnikiem 2,0 w pierwszych latach produkcji były problemy z wałkami rozrządu, które się wycierały - trzeba na to uważać i łatwo to sprawdzić przy zakupie, bo samochód po prostu nierówno chodzi.
Na minus miękki lakier co może Ci przeszkadzać skoro doceniałeś ocynk na oparciach.
P.S. Z tym ocynkiem w Mercedesie to bym się nie rozpędzał, a pozostałe dwie marki też mają swoje słabe punkty blacharki przez oszczędności.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Lis 2016, 15:02

W sumie astra g jak dla mnie ma dobry lakier, mi np mimo posiadania na karku 16 lat nie rdzewieje, aczkolwiek szybko sie rysuje. Znajoma ostatnio kupila sobie BMW Serii 1 i bardzo ladnie sie te auto dla mnie prezentuje i podoba mi sie, to samo np kuzyn posiada a3 2 generacji i takze przypadlo mi do gustu. z fordow fajne jest najnowsze mondeo, tak jak wspomnialem mazda 3 i 6, honda civic "ufo". Potrafilibyscie mi doradzic cos dobrego co wyglada podobnie do tych, ktore mi sie podobaja :ok: ?
Drakx
Nowicjusz

Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.6 16V
Rok produkcji: 2000

12 Lis 2016, 15:07

Seria 1 bezsensowny zakup, bo lepszym wyborem jest dopieszczone e46 z porządnym silnikiem niż ten ciasny kompakt z niezbyt solidnymi motorami.

A3 ok gdyby nie te marne silniki.

3 i 6 lubią rdzewieć na tylnych nadkolach najczęściej ale silnikowo (benzyniaki) i elektrycznie bardzo dobre

O UFO wypowie się lysy, bo ma ale silnik 1,8 to bardzo dobra jednostka, która jest dynamiczna i niewiele pali.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Lis 2016, 15:17

A np ten mercedes w211 ? W sumie dosc sporo sie widzi na drogach takich. A ile by trzeba wydac na takiego porzadnego Accorda pod gaz? Chyba, ze macie jeszcze jakies inne propozycje, ktore by wygladaly chociaz troche podobnie do tych, ktore nadmienilem :)?
Drakx
Nowicjusz

12 Lis 2016, 15:26

Accorda bym nie gazował. A jak gazować to instalacją z wtryskiem w fazie ciekłej za ok. 4000zł

W211 w tej cenie to ryzyko i wg mnie nie warto zwiększać budżet dla tego auta, bo koszta serwisu są niemałe.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Lis 2016, 15:41

Dla mnie akurat kasa na auto nie jest duzym problem. Jestem abstynentem i nie mam zbytnio na co wydawac pieniedzy, wiec raczej nie bedzie mi zal, zeby sobie pojezdzic za to :roll: .A co do zwiekszania kwoty to nie tylko w sprawie tego merca a ogolnie, moze byc nawet te 30 tys.

A co powiesz o BMW serii 5 - e60? Sasiad ma podobnego o ile nie tego samego, co prawda w dieslu, ale duzo rzeczy sobie sam w nim wymienia, mimo, ze mistrzem mechaniki samochodowej to nie jest.

Albo idac dalej tym tropem dozbierac (ostatecznia wziac kredyt) na accorda 8 albo cos w podobnym progu cenowym.
Drakx
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Alergia za kierownicą - jak sobie z nią radzić?
    Razem z wiosną przyszedł ciężki czas dla alergików, uczulonych na pyłki i kurz. Prowadzenie auta w tym okresie jest dla uczuleniowców szczególnie uciążliwe. Łzawienie oczu, silny katar, obniżona koncentracja ...

12 Lis 2016, 15:43

TO może nie będę dużo gadał tylko zerknij tutaj:
audi-a6-3-0tdi-bmw-530d-merc-e320cdi-volvo-s80-2-4-d5-vt95562.htm

Reszta aut jest tutaj:
spis-modeli-i-ranking-koncowy-koszty-utrzymania-vt96514.htm

Głupotą jest brać kredyt na samochód aby tylko się pokazać.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Lis 2016, 16:24

Wiesz, fajnie, ze ktos taki jak Ty zechcial zrobic tego typu zestawienie bo jest to naprawde fajowa rzecz !

Nie chce brac kredytu by kupic "lepiej wygladajace" po prostu jak piszesz o slabym lakierze itd to mysle, czy nie lepiej wziac ten kredyt np i brac lepsze auto tj np accorda 8.

Ogladajac te zestawienie fajnie w nim tez wyglada te audi a3 8p 2.0 fsi, passat b6 z tym samym silnikiem (bardzo fajnie wygladal cenowo w porownaniu), oraz nadmieniony civic 8 i bmw e46 oraz e39 wypadaja bardzo zachecajaco, szkoda tylko, ze e90 plasuje sie na koncu, bo byl to w sumie od dawna jeden z moich faworytow jesli chodzi o wyglad :oops:
Drakx
Nowicjusz

12 Lis 2016, 16:44

Drakx napisał(a):Nie chce brac kredytu by kupic "lepiej wygladajace" po prostu jak piszesz o slabym lakierze itd to mysle, czy nie lepiej wziac ten kredyt np i brac lepsze auto tj np accorda 8.

Nie chcę CI martwić ale miękki lakier to domena większości wszystkich nowych ekologicznych aut.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Lis 2016, 16:51

Ale wiarze sie to z czym dokladnie? Z tym, ze przejechanie kluczem czy walniecie zamkiem z bluzki itd moze zrobic ryse czy z tym, ze wrecz sama jazda moze porysowac auto?
Drakx
Nowicjusz

12 Lis 2016, 17:02

Częste mycie na myjni automatycznej pozostawia rysy, wokół klamek pełno zarysowań, czy jakieś przypadkowe otarcia. Pojawiają się odpryski na masce od kamieni np. na autostradzie. Ogólnie to wady estetyczne i po prostu trzeba oddać lub zrobić polerkę w jakimś zakładzie od detalingu, których pełno teraz.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Lis 2016, 17:08

Moj wujek pare lat temu sprawil sobie renault fluence chyba w 2010 czy 11 jak wchodzilo na rynek. Auto w sumie ladnie jezdzi i wyglada i o dziwo raczej sie nie rysuje a niby francuz xD.. Zastanawia mnie czy jest wiecej podobnych aut? Ale chcialbym mimo to mocny silnik pod gaz :)

A ten audi a3 8p z silnikiem 2.0 bylby ok czy raczej slabe auto?
Ostatnio edytowany przez Drakx, 12 Lis 2016, 17:26, edytowano w sumie 1 raz
Drakx
Nowicjusz

12 Lis 2016, 17:26

To Ci trochę namieszam - Alfa Romeo 159 1,8 - silnik nie pasuje do tej marki ale pod LPG będzie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika