Auto lux do 23tys

26 Maj 2010, 10:59

Powitać Panowie i Panie, tak jak w temacie poszukuje samochodu do 23 tys segmentu sedan\limuzyna.
Cechy jakie auto musi posiadać to dynamiczny i elastyczny silnik, skrzynia manual albo sekwencyjna(pół automatyczna).Ropniak czy też bena nie ma znaczenia za bardzo, ważne żeby silnik był max do 3.0, chodzi głównie o spalanie, które nie chciał bym żeby przekroczyło 15l\100 w mieście w stylu jazdy nie jako emeryt.
Autko musi być wygodne i przestronne, dużo podróżuje i właśnie ta przyczyna skłoniła mnie do zmiany mojego małego rekina(406coupe). Zastanawiam się nad 607-tylko obawiam się problemów z elektryką;/, 75-podobno ma słabe wzmocnienia i podczas wypadku silnik ląduje na kolanach kierowcy, 166-czy naprawdę takie problemy są z tym zawieszeniem wielowahaczowym, s60-nie miałem styczności z tym autem. Może jakieś inne propozycje ale w miarę rozsądne, proszę mi tu nie wyskakiwać z jakąś a8 która niestety spala ponad 20l w mieście, oczywiście mówię o jedynym rozsądnym silniku jakim jest jednostka 4,2. Ten 2,5tdi w ogóle nie jedzie.
Jeszcze jest jedna sprawa na którą zwracam uwagę, skrzynia biegów nie może wyglądać jak wajcha w starze czy autobusie, chodzi mi o niską wajchę-niby taki głupi szczegół ale jestem uczulony na to, jak ostanio miałem jechac w f. fieście 03. to czułem się niczym w busie jakaś masakra dla mnie to jest.
PS. żadnego VW nie chce, nie będę się ośmieszał w samochodzie dla ludu:)
black_labels
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp

26 Maj 2010, 11:47

Ja Ci zaproponuje Opla Omege C,autko duże,przestronne no i oczywiście wygodne no i bagażnik jest pojemny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Maj 2010, 11:48

black_labels napisał(a):PS. żadnego VW nie chce, nie będę się ośmieszał w samochodzie dla ludu:)

No oczywiście, przecież Peugeot zupełnie inna liga samochodów niż VW... :roll: Ech... to samochody jak samochody i tyle, no ale oczywiście- szpanu w takim nie będzie... :roll:
To tak z powodu lekkiej złośliwości. :evil:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

26 Maj 2010, 12:02

barol91 jakoś nie przypada mi ta sylwetka do gustu, wnętrze nie powiem ma bardzo sympatyczne dla oka, ale to jednak nie jest to o czym marze. siedziałem, przejechałem się i..nie czuje się komfortowo w tym samochodzie, tak samo jak w astrze II, na początku jest sympatycznie ale po przejechaniu 200km, odcinek lędzwiowy cały mnie bolał. Oczywiście nie chce przez to powiedzieć że to samochód nie wart uwagi, po prostu nie jest on dla mnie.
eaxene wg mnie Vw nie maja duszy, są dobre, nie zawodone auta ale jak wsiadasz do takiego samochodu czujesz się jak u dentysty.Ta ich idealnośc aż razi i onieśmiela. Najlepiej passata porównać do dziewczyny z którą nigdy się nie kucisz, która nie ma swojego zdania i na wszystko się zgadza niby ideał, taki prawdziwy materiał na spędzenie z nią reszty swoich dni ale..po prostu jest z nią nudno. Żaden francuz nie dorówna niemcowi, ale chciał byś mieć za zone niemke? no właśnie:)
Ja nie podchodze do tego że samochód jak samochód, spędzam w tyg jakieś 30-50h(oczywiście nie zawsze tak jest) i musi być to auto które pokocham, które pomimo tego że rozkraczy mi się na drodze gdzieś gdzie nie ma ludzi i cywilizacji nie będę wściakał się na nie, nie będę wyzywał i przeklinał a co najważniejsze nie zostawie go, ponieważ będzie mi go żal i szkoda.
black_labels
Nowicjusz

26 Maj 2010, 13:24

BMW E46 np. [link do oferty na Allegro wygasł]
Saab 9-5 [link do oferty na Allegro wygasł] albo lepiej 9-3
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

26 Maj 2010, 13:32

Ja Ci zaproponuję coś takiego ---> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo nieco słabszy jak nie potrzebujesz takiej mocy --> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Samochód bardzo cieszy oko, silnik rewelacja, jeździ jak po sznurku i bardzo ładnie się prezentuje.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...

26 Maj 2010, 14:33

ACSznycel e46 jest zbyt małym autem jak dla mnie i za dużo ich jest na naszych drogach, a co do 93 to..brak mi słów piękny samochód, nie miałem nigdy styczności z nim ale zawsze jak jedzie to zatrzymuje się i patrze jak z gracją baletnicy porusza się na naszych drogach które są w opłakanym stanie. Tylko teraz pytanie czy za 23tys kupie te auto w skórze i czy nie będę miał większych problemów z nim, części myślę że nie będą drogie, w końcu silniki bierze od fiata-z tego co się orientuje.
A co do volvo s60\s80? jak wygląda ich niezawodność?

lurek czy naprawdę wierzysz że znajdzie się jakiś kretyn który zamieni 406coupe na f.proba? nie wydaje mi się, a po za tym naucz się czytać ze zrozumieniem a później wypowiadaj się na dany temat.
black_labels
Nowicjusz

26 Maj 2010, 14:49

black_labels napisał(a):PS. żadnego VW nie chce, nie będę się ośmieszał w samochodzie dla ludu:)

Jak chce się być panem za 23 tysiące to faktycznie, nie ma się co ośmieszać.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

26 Maj 2010, 14:55

black_labels napisał(a):eaxene wg mnie Vw nie maja duszy, są dobre, nie zawodone auta ale jak wsiadasz do takiego samochodu czujesz się jak u dentysty.Ta ich idealnośc aż razi i onieśmiela. Najlepiej passata porównać do dziewczyny z którą nigdy się nie kucisz, która nie ma swojego zdania i na wszystko się zgadza niby ideał, taki prawdziwy materiał na spędzenie z nią reszty swoich dni ale..po prostu jest z nią nudno. Żaden francuz nie dorówna niemcowi, ale chciał byś mieć za zone niemke? no właśnie:)
Ja nie podchodze do tego że samochód jak samochód, spędzam w tyg jakieś 30-50h(oczywiście nie zawsze tak jest) i musi być to auto które pokocham, które pomimo tego że rozkraczy mi się na drodze gdzieś gdzie nie ma ludzi i cywilizacji nie będę wściakał się na nie, nie będę wyzywał i przeklinał a co najważniejsze nie zostawie go, ponieważ będzie mi go żal i szkoda.

Ale ja też nie lubie aut VW, ale.... "nie będę się ośmieszał w samochodzie dla ludu", nie wiem co kogokolwiek by Cię ośmieszało przez samo posiadanie volkswagena? Gorzej jakbyś sobie "stjuningował" w taki sposób, że nic tylko walnąć sobie w łeb widząc takie coś. Ale samo posiadanie jak dla mnie nie jest powodem do ośmieszenia.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

26 Maj 2010, 16:50

Kierunkowskaz tu nie chodzi o bycie panem, tylko o dusze auta, jak by nie patrzec vw posiada znakomite marki w swojej stajni takie jak: audi, skode, seata, bentleya, bugattiego a nawet lamborghini. Nie trzeba wydawać sporej sumy żeby posiadać auto z charakterem, które będzie do nas przemawiać. Jak bym chciał być jak Ty to mówisz panem to bym zakupił Dzaga Xj. Nie wszystko toczy się wokół $. Kupując nalepsze, najdroższe auto nie staniesz się super kierowcą-chce przez to powiedzieć że pieniądze tylko umożliwiają dostęp do lepszych wygód.
eaxene źle się wyraziłem, źle bym się czuł siedząc za kółkiem auta, którego zawsze mówię że bym nie kupił pomimo tego że to znakomite samochody-nigdy tego nie podważałem. Kto i po co celowo się zmusza do zjedzenia dania które mu nie smakuje? a wracając do tematu to s60\80 i 93 jak się spisują?
black_labels
Nowicjusz

26 Maj 2010, 17:04

Ale ja też nie lubie aut VW, ale.... "nie będę się ośmieszał w samochodzie dla ludu", nie wiem co kogokolwiek by Cię ośmieszało przez samo posiadanie volkswagena? Gorzej jakbyś sobie "stjuningował" w taki sposób, że nic tylko walnąć sobie w łeb widząc takie coś. Ale samo posiadanie jak dla mnie nie jest powodem do ośmieszenia.

O tym właśnie mówię. Nie rozumiem. To że sąsiad kupił VW to już nie znaczy że idąc w jego kierunku ośmieszamy się.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

26 Maj 2010, 17:14

mi nie chodzi o to że sporo tych aut jest na drogach, tylko są za idealne, wiem wiem nic by w tym nie było złego ale mi to nie odpowiada. Wsiadając do samochodu, odpalając go muszę czuć że ten samochodu jest odpowiedni dla mnie. Na celownik weźmy takie e46 w coupe, wsiadając do niego i budząc go czujemy większą agresie- w takim sensie że stanie w korkach bardziej nam przeszkadza niź zwykle i nie mamy ochoty na jazdę jak emeryt. a w vw jak jest? nie jak. To są moje osobiste odczucia, a Ty bez urazy po prostu przekręcasz moje słowa i czy tak w ogóle jest to ważne? po prostu szukam samochodu nie pochodzącego ze stajni vw, które będzie sedanem z wygodnymi fotelami, z dynamicznym i elastycznym silnikiem do tego żeby nie było więcej problemów z nim jak przy moim obecnym aucie.

A tak między nami nie przyszedłem tutaj się wspierać, kłucic, gryź czy atakować innych użytkowników, po prostu szukam porady dotyczącej wyboru samochodu. Nie krytykuje, nie oceniam i nie wywyższam się, cały czas zaznaczam że vw to dobre samochody tylko nie dla mnie, spędzam naprawdę sporo czasu w samochodzie więc muszę go po prostu lubić i czuć się w nim dobrze
black_labels
Nowicjusz

26 Maj 2010, 17:51

Lexus IS200
Saab 9-3
Audi A6
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Maj 2010, 19:21

Cokolwiek byś nie kupił za 23 tysiące to będzie to samochód dla ludu.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

26 Maj 2010, 19:45

lexus odpada, miałem doczynienia i raczej nie chce mieć styczności z tą marką. SAbiki są cudne ale jak się sprawują? a6 quattro też bajka ale nie 2,5tdi.
skóra jak byś był w miare rozgarnięty to byś wiedział co oznacza oznacza po przetłumaczeniu nazwa tej marki.

Panowie możecie zacząć pisać na temat? są tu jacyś użytkownicy 607, s60\80, 93?
black_labels
Nowicjusz