REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
AsReal napisał(a):to ja udostępniłem skan dowodu osobistego pana Spławskiego ale nie ja go skanowałem, ciekaw jestem czy ktokolwiek miał dowód osobisty w ręku
ekologia napisał(a):...z tego co mi mówili krewni, to Spławski miał dowód podrobiony.
ekologia napisał(a):ja też mialam w ręku dowód Spławskiego. zwróciłam tylko uwagę, że był wydany przez prezydenta Wrocławia i na zdjęcie.
Mam od rodziny informację, że lokalna telefizja podała informację na temat firmy oraz pokazała zdjęcie Spławskiego. z tego co mi mówili krewni, to Spławski miał dowód podrobiony.
jeżeli chodzi o0 zgłoszenie sprawy, to oprócz Policji wysłałam dzisiaj zawiadomienie do Prokuratury we Wrocławiu. (adres podawałam wcześniej na forum)
Niespełnione marzenie
Nawet 100 osób z całej Polski mogła oszukać wrocławska firma Auto M. Jej właściciel, Michał S., na poczet sprowadzanych z Niemiec samochodów pobierał od klientów zaliczki w wysokości około 4 tysięcy złotych.
Firma przez ostatni miesiąc mieściła się w biurowcu przy ulicy Grabiszyńskiej we Wrocławiu.
Gdy w końcu ekipa Faktów odnalazła jej siedzibę, na miejscu była już policja.
Według właścicieli sąsiednich firm, Michał S. przyjmował nawet 10 klientów dziennie. Michał S. ogłaszał się na polskich stronach internetowych. Poszkodowani w tej sprawie także w internecie, na forum, szukają pomocy.
Oszust oferował ceny samochodów o połowę niższe od rynkowych.
Według ustaleń ekipy Faktów dowód osobisty, jakim legitymował się Michał S., był fałszywy. Jego telefon milczy...
Reporter: Marcin Brodowski