AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

18 Lip 2007, 16:56

to ja udostępniłem skan dowodu osobistego pana Spławskiego ale nie ja go skanowałem, ciekaw jestem czy ktokolwiek miał dowód osobisty w ręku
AsReal
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

18 Lip 2007, 16:58

AsReal napisał(a):to ja udostępniłem skan dowodu osobistego pana Spławskiego ale nie ja go skanowałem, ciekaw jestem czy ktokolwiek miał dowód osobisty w ręku

Tak, ja i mój kolega mieliśmy ten dowód w ręku, chcieliśmy zrobić ksero ale Spławski dał nam skan obu stron dowodu.
_roberto_

18 Lip 2007, 17:03

na początku tej sprawy proponowałem rozmowe z ludzmi, którzy mieszkają w pobliżu "Spławskiego" czy ktoś rozmawiał?
AsReal
Początkujący

18 Lip 2007, 17:22

czy ktoś oglądał wiadomości Spławski poszukiwany
kamikadze
Nowicjusz

18 Lip 2007, 17:23

POKAZYWALI NA INFORMACJACH WROCŁAWSKICH.POLICJA POSZUKUJE WSZYSTKICH KTO Z NIMI PODPISAŁ UMOWĘ
kamikadze
Nowicjusz

18 Lip 2007, 17:27

ja też mialam w ręku dowód Spławskiego. zwróciłam tylko uwagę, że był wydany przez prezydenta Wrocławia i na zdjęcie.
Mam od rodziny informację, że lokalna telefizja podała informację na temat firmy oraz pokazała zdjęcie Spławskiego. z tego co mi mówili krewni, to Spławski miał dowód podrobiony.
jeżeli chodzi o0 zgłoszenie sprawy, to oprócz Policji wysłałam dzisiaj zawiadomienie do Prokuratury we Wrocławiu. (adres podawałam wcześniej na forum)
ekologia
Nowicjusz

Miejscowość: Rzepin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Strefy "Tempo 30 km/h" - czy to tak naprawdę działa?
    Rośnie popularność stref "Tempo 30" w miastach zarówno na świecie, jak i w Polsce, bo statystyki pokazują ich dużą efektywność. Miasta odnotowują spadki liczby wypadków od 10 do ponad 40%. Strefy te coraz częściej ...

18 Lip 2007, 17:32

ekologia napisał(a):...z tego co mi mówili krewni, to Spławski miał dowód podrobiony.

ale policja sprawdzała pana Spławskiego! nawet ktoś napisał ze był karany!
wiec ktoś taki istnieje. Pewnie ktoś sie podszył pod Pana S.
ludzią zainteresowanym umową z panem S proponowalem wywiad środowiskowy wsród sąsiadów. ale jak widać nic nie widać :/
AsReal
Początkujący

18 Lip 2007, 17:36

Przez pomyłkę Spławski wydrukował mi umowę z nazwiskiem poprzedniego klienta. W związku z ochroną danych osobowych podam imię i początek nazwiska - Grzegorz Ste.... Jestem ciekawa, czy jest on na forum i wie, że nie doczeka się swojego auta.
w tym samym dniu co podpisywałam umowę (10.07.) było także małżeństwo z Pszczyny - czy jesteście na forum?
ekologia
Nowicjusz

18 Lip 2007, 17:43

kamikadze napisał(a):POKAZYWALI NA INFORMACJACH WROCŁAWSKICH.POLICJA POSZUKUJE WSZYSTKICH KTO Z NIMI PODPISAŁ UMOWĘ

czyli co, gdzie sie mamy jeszcze zgłaszac, widocznie pokazali to tylko w wiadomosciach Wrocławskich
BIG A
Nowicjusz

18 Lip 2007, 17:45

ekologia napisał(a):ja też mialam w ręku dowód Spławskiego. zwróciłam tylko uwagę, że był wydany przez prezydenta Wrocławia i na zdjęcie.
Mam od rodziny informację, że lokalna telefizja podała informację na temat firmy oraz pokazała zdjęcie Spławskiego. z tego co mi mówili krewni, to Spławski miał dowód podrobiony.
jeżeli chodzi o0 zgłoszenie sprawy, to oprócz Policji wysłałam dzisiaj zawiadomienie do Prokuratury we Wrocławiu. (adres podawałam wcześniej na forum)

czyli sprawa chyba poszła juz dosc grubo bo aby pokazac zdjecie w telewizji nalezy miec zgode prokuratora, pociesza mnie to ze zaczyna cos w koncy byc słychac w tej sprawie, szkoda tylko ze w telewizji lokalnej a nie ogólno krajowej gdzie mogłoby go zobaczyc wiecej ludzi
BIG A
Nowicjusz

18 Lip 2007, 18:07

Niespełnione marzenie

Nawet 100 osób z całej Polski mogła oszukać wrocławska firma Auto M. Jej właściciel, Michał S., na poczet sprowadzanych z Niemiec samochodów pobierał od klientów zaliczki w wysokości około 4 tysięcy złotych.

Firma przez ostatni miesiąc mieściła się w biurowcu przy ulicy Grabiszyńskiej we Wrocławiu.

Gdy w końcu ekipa Faktów odnalazła jej siedzibę, na miejscu była już policja.

Według właścicieli sąsiednich firm, Michał S. przyjmował nawet 10 klientów dziennie. Michał S. ogłaszał się na polskich stronach internetowych. Poszkodowani w tej sprawie także w internecie, na forum, szukają pomocy.

Oszust oferował ceny samochodów o połowę niższe od rynkowych.

Według ustaleń ekipy Faktów dowód osobisty, jakim legitymował się Michał S., był fałszywy. Jego telefon milczy...

Reporter: Marcin Brodowski

http://ww6.tvp.pl/1691,20070718525989.strona
_roberto_

18 Lip 2007, 18:48

Ja miałem jego dowód osobisty w ręku i nie wzbudzał wątpliwości. A na Policji dowiedziałem się, że jest praktycznie nie do podrobienia.
Po podpisaniu umowy udało mi się ustalić jeszcze jeden numer Pana Spławskiego zarejestrowany w Plusie na firmę AUTO M (697-063-647). Jest to na pewno abonament ale niestety teraz jest wyłączony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli ktoś z was ma znajomych w salonie Plusa, to sprawdźcie czy rzeczywiście właścicielem jest Michał Spławski i jaki podał adres kiedy podpisywał umowę???
lukasb4
Nowicjusz

18 Lip 2007, 19:01

Wiem, że o oszustwie firmy Auto M została poinformowana gazeta Fakty, telewizja tvn uwaga, polsat interwencja oraz radio Wrocław. Na razei telewizja lokalna i Fakt tym się zainteresował. Żeby media ogólnopolskie wzięły tę sprawę muzi do nich napisać więcej osób. Namiary znajdziecie w internecie lub możecie skorzystac z tych co mam:
- [email widoczny po zalogowaniu]
- [email widoczny po zalogowaniu]
ekologia
Nowicjusz

18 Lip 2007, 19:31

Drodzy Panstwo,
Wg mnie to na 99% jest zorganizowana wieksza akcja ktora rozkreca juz ktoras firme z kolei dzialajaca w ten sam sposob: Prosperita, Renowekx a teraz Auto M. Splawski jest za mlody i glupi by samemu to wymyslec i zorganizowac. Moze ktos kto kontaktuje sie z policja zasugeruje aby szukac kolejnych takich "handlarzy tanimi dieslami na zaliczki". Wg mnie firma o takim schemacie dzialania oglasza sie wlasnie w necie. Pewnie niektorzy wiedza o kogo moze chodzic. Ja aby nie rzucac publicznych oszczerstw nie wymienie jej z nazwy. Oby nie skonczylo sie podobnie z klientami tej wlasnie dzialajacej firmy jak z klientami auto M....
A propos telefonow, sprobuje cos podzialac.
dex80
Nowicjusz

18 Lip 2007, 19:51

piszcie do TVN i Polsatu im nas więcej osób napisze tym lepiej!!!! To jest jakaś nadzieja...
Sabi
Nowicjusz