AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

18 Lip 2007, 20:01

a co myślicie o Piotrku Skalskim.na początku od kiedy powstalo forum zapewnial ze koles jest wporzo.rozmawiajac z nim na GG zapewnial ze odebral niedawno auto....nie sadzicie ze jesli taki człek istnieje to moze miec cos z tym wspolnego?????
gocha
Nowicjusz

18 Lip 2007, 20:21

Warto podać ten trop na Policji. Jeśli ktoś będzie jutro składał zawiadomienie to niech o tym wspomni!!!!!!!!!!!!!. Ja we Wrocławiu składałem zawiadomienie w poniedziałek i mówiłem o forum ale o Piotrku Skalskim zapomniałem.
lukasb4
Nowicjusz

18 Lip 2007, 20:34

gocha napisał(a):a co myślicie o Piotrku Skalskim.na początku od kiedy powstalo forum zapewnial ze koles jest wporzo.rozmawiajac z nim na GG zapewnial ze odebral niedawno auto....nie sadzicie ze jesli taki człek istnieje to moze miec cos z tym wspolnego?????

to oszust, jego I-P pobraze z gg było I-Plusa (dunamiczne) tak jak i pana Spławskiego
AsReal
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

18 Lip 2007, 20:45

AsReal napisał(a):
gocha napisał(a):a co myślicie o Piotrku Skalskim.na początku od kiedy powstalo forum zapewnial ze koles jest wporzo.rozmawiajac z nim na GG zapewnial ze odebral niedawno auto....nie sadzicie ze jesli taki człek istnieje to moze miec cos z tym wspolnego?????

to oszust, jego I-P pobraze z gg było I-Plusa (dunamiczne) tak jak i pana Spławskiego

mysle ze to bylo dobrze obmyslane zeby miec dynamiczne IP,zaplanowane duzo wczesniej, a Skalski mógł byc np Bieleckim aby potwierdzac wiarygodnosc Auto Matołów
BIG A
Nowicjusz

18 Lip 2007, 20:49

tak czy owak :) dynamicze I-P nie daje całkowitej anonimowości w sieci.
AsReal
Początkujący

18 Lip 2007, 20:51

Skalski Piotrek

Informacje z serwera whois.ripe.net
Zapytanie o: 212.2.100.130
IP: 212.2.100.130
Reverse DNS: apn-100-130.gprsbal.plusgsm.pl

% This is the RIPE Whois query server #1.
% The objects are in RPSL format.
%
% Rights restricted by copyright.
% See http://www.ripe.net/db/copyright.html
% Note: This output has been filtered.
% To receive output for a database update, use the "-B" flag.
% Information related to '212.2.96.0 - 212.2.103.223'
inetnum: 212.2.96.0 - 212.2.103.223
netname: PLUSNET
descr: Polkomtel S.A.
descr: Warszawa
country: PL
admin-c: PKL1-RIPE
tech-c: PKL1-RIPE
rev-srv: plusmx1.polkomtel.com.pl
rev-srv: plusmx2.polkomtel.com.pl
status: ASSIGNED PA
mnt-by: POLKOMTEL-MNT
mnt-lower: POLKOMTEL-MNT
mnt-domains: POLKOMTEL-MNT
mnt-routes: POLKOMTEL-MNT
source: RIPE # Filtered
role: PlusGSM IP Team
address: Polkomtel S.A.
address: ul. Postepu 3
address: 02-676 Warszawa
address: Poland
phone: +48 22 4261599
phone: +48 601 131599
fax-no: +48 22 4260099
remarks: PlusGSM (pl.plusgsm) registry administration
remarks: ---
remarks: Registry contact: [email widoczny po zalogowaniu]
remarks: Spam and abuse reports: [email widoczny po zalogowaniu]
remarks: ---
admin-c: IN3-RIPE
tech-c: KK1860-RIPE
tech-c: SO1236-RIPE
tech-c: DCH3-RIPE
nic-hdl: PKL1-RIPE
abuse-mailbox: [email widoczny po zalogowaniu]
% Information related to '212.2.96.0/19AS8374'
route: 212.2.96.0/19
descr: PlusGSM Net
descr: Warsaw, Poland
origin: AS8374
AsReal
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...

18 Lip 2007, 20:55

Ale ten I-Plus musi być przecież na kogoś zarejestrowany!!!!!!!!!!!!!!!!!
lukasb4
Nowicjusz

18 Lip 2007, 20:58

lukasb4 napisał(a):Ale ten I-Plus musi być przecież na kogoś zarejestrowany!!!!!!!!!!!!!!!!!

no jest na firme Auto M Michał Spławski.
a wie ktoś gdzie zarejestrowana była firma Auto Handel?
AsReal
Początkujący

18 Lip 2007, 20:59

no ładnie ładnie, mam jeszcze kilka propozycjina jakies slady, tropy bandy "M".
Mianowicie trzebaby sie skontaktowac z portalem Allegro i dowiedziec sie na kogo i jaki adres było rejetrowane konto, moze zapomnieli o tym a gdzies na jakis adres musiał przyjsc list z kodem aktywacyjnym konta. Druga sprawa to mozna by to nagłosnic na portalach internetowych takich jak WP, Onet, Interia itp. Moxze sie tez tym zainteresują i cos opiszą, w koncu przez te portale przewijaja sie miliony osób.
BIG A
Nowicjusz

18 Lip 2007, 21:06

A to była też firma AUTO HANDEL?????
lukasb4
Nowicjusz

18 Lip 2007, 21:17

Byłam dziś na policji w Oświęcimiu i złożyliśmy doniesienie. Przyjeli bez problemu mimo że termin odbioru auta mija dopiero 31 lipca
BEZAUTA
Nowicjusz

18 Lip 2007, 21:26

Są trzy osoby do sprawdzenia: skalski p, koniu 44 i marozabrze, który ujawnił adres mailowy [email widoczny po zalogowaniu] - te osoby ponoć dostały samochody
Sabi
Nowicjusz

18 Lip 2007, 21:42

BIG A napisał(a):no ładnie ładnie, mam jeszcze kilka propozycjina jakies slady, tropy bandy "M".
Mianowicie trzebaby sie skontaktowac z portalem Allegro i dowiedziec sie na kogo i jaki adres było rejetrowane konto, moze zapomnieli o tym a gdzies na jakis adres musiał przyjsc list z kodem aktywacyjnym konta. Druga sprawa to mozna by to nagłosnic na portalach internetowych takich jak WP, Onet, Interia itp. Moxze sie tez tym zainteresują i cos opiszą, w koncu przez te portale przewijaja sie miliony osób.

na adres firmy mogło przyjść! zresztą onie na aukcjach nie wystawiali samochodów tylko na otomoto, które to pokazuje oferty w allegro
AsReal
Początkujący

18 Lip 2007, 21:44

Sabi napisał(a):Są trzy osoby do sprawdzenia: skalski p, koniu 44 i marozabrze, który ujawnił adres mailowy [email widoczny po zalogowaniu] - te osoby ponoć dostały samochody

to jest jedna i ta sama osoba i ten sam komputer włacznie z panem spławskim który tu pisał!
AsReal
Początkujący

18 Lip 2007, 22:07

Witam
Ja także podpisałem umowę z Auto M na sprowadzenie VW Passata 2001. Przez tel dzień wcześniej któryś z tych Panów powiedział mi że nie potrzebna jest zaliczka że wiążące jest podpisanie umowy. Pojechałem więc do Wrocławia z Poznania i tam podpisałem umowę z tym że powiedziałem że zaliczkę wpłacę tydzień później - czyli wg. słów pana Spławskiego kiedy już powinienem mieć samochód, czyli wpłaciłbym całość sumy. Mnie taki wariant odpowiadał więc podpisałem umowę. Dzień później rano dostałem smsa że mam w ciągu 24h wpłacić 4500 tys zł. Sprawa zaczęła mi śmierdzieć przekrętem. Zadzwoniłem do Urzędu skarbowego we Wrocławiu czy wogóle taka firma Auto M jest zarejestrowana ale tam powiedziano mi że nie mogą udzielać takich informacji (bezsens). Zacząłem więc szukać w inernecie wpisując w google Auto M i trafiłem na to forum gdy były tu jeszcze chyba 6 stron dopiero ale już można było wywnioskować że ta sprawa to kicha. Nie wpłaciłem więc 4500 zł ale cały czas śledzę ten wątek i jestem z Wami! Inna podejrzana rzecz która mnie zastanawiała to ulokowanie biura Auto M, sam pokój jakby go urządzono w 5 minut, samo biurko, komputer... inna sprawa że mój passat mega okazja 2001 za 26000zł na auto moto stał kilka dni i nikt się taką okazją nie zainsteresował wcześniej... Za dużo tui było znaków zapytania, choć nie ukrywam umowa sporządzona cud malina... Ja straciłem przez Auto M 40 zł na pociąg i dzień wolnego i jestem na nich wściekły bo z premedytacją chcieli i robili z ludzi baranów... Życzę Wam powodzenia w tej sprawie i jestem z Wami!!!
Sansibar
Nowicjusz