AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

19 Lip 2007, 16:59

Znalazłam go na wskazanej stronie. Jego zdjęcie jest na tablu rocznik 1999-2000. W związku z tym wiemy, że posługiwał się prawdziwym nazwiskiem. Teraz niech Policja pokarze, co potrafi.
ekologia
Nowicjusz

Miejscowość: Rzepin

19 Lip 2007, 17:27

Ma ktoś jakieś wieści z Policji????
lukasb4
Nowicjusz

19 Lip 2007, 18:15

Podobny problem czy ktoś odebrał somochód od włodarczyka z Brodnicy?
Gość chyba działa na tych samych zasadach.
ren
Nowicjusz

19 Lip 2007, 18:31

O ile dobrze jestem poinformany, proces kupna u Wlodarczyka wyglada podobnie jak w Auto M, znaczy sie zbiera zaliczki to sprowadza cala zabawe w to samo ryzyko. Na razie chyba jednak nie mozna powiedziec ze oszukuje, bo terminu umowy zadnej chyba nie przekroczyl. Jesli jednak jestes tak zainteresowany,to mozna podejrzewam w bazie pesel (chyba na policji)sprawdzic papiery tego Pana. Juz wiemy, ze w przypadku Splawskiego blad byl taki ze nikt wczesniej nie pokusil sie o sprawdzenie dokumentow ktore to niestety okazaly sie czesciowo sfalszowane. Tutaj lepiej dmuchac na zimne.
dex80
Nowicjusz

19 Lip 2007, 18:47

Ja sprawdzałem dokumenty Spławskiego i wyglądało, że były w porządku. Dzwoniłem nawet do Urzędu Miasta i potwierdzili, że taka firma istnieje. Które były sfałszowane?
lukasb4
Nowicjusz

19 Lip 2007, 19:00

Ekologia mam pytanie, czy znalazłaś zdjęcie Michała Spławskiego, czy kolesia, który widnieje na dowodzie jaki widzielismy???
Sabi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
    Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...

19 Lip 2007, 19:02

no nie wiem, ktos mowil ze jednak cos bylo z nimi nie tak, dlatego tak sadzilem ze jednak nie byl sprawdzony.
dex80
Nowicjusz

19 Lip 2007, 19:51

Ja rowniez zostalem okradziony . Bylem osobiscie we Wroclawiu w czerwcu. wplacilem zaliczke. Posiadam ksero zaswiadczenia o dzialalnosci,a nawet NIPu na M.Splawskiego. Data wydania zaswiadczenia wzbudzila moje podejrzenie,ale na pismie o nadaniu NIPu widniala data z roku 2006,co juz bylo bardziej wiarygodne. Ten drugi/chyba przedstawial sie jako Zbyszek/,nie Splawski mial ze mna kontakt telefoniczny i smsowy prawie codzienny do 10 lipca. Tego dnia powiedzial mi,ze jednak nie uda sie zalatwic wszystkich formalnosci i wysyla mi zaliczke. Sam zadzwonil i prosil o podanie nr konta.Wszystko wygladalo dosc uczciwie. Niestety to forum znalazlem troche za pozno. Wczoraj zglosilem na Policji w Lodzi.
bemek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Lip 2007, 19:58

To już jest nas dwóch z Łodzi!!!!!!!!!! Tylko ja byłem osobiście na komisariacie we wrocławiu.
lukasb4
Nowicjusz

19 Lip 2007, 20:14

Potwierdzam ,ze na stronie internetowej wskazanej przez axaxaxa (str. 23 forum) znalazlam tablo, na którym był uczeń Michał Spławski i moim zdaniem wyglądał tak samo jak ten z ktorym podpisywałam umowę i ten sam, ktorego zdjęcie widziałam w dowodzie.
ekologia
Nowicjusz

19 Lip 2007, 20:16

ja tez mialem wybrac sie do Wroclawia,ale wczesniej tam zadzwonilem.Poinformowano mnie,ze powinienem zglosic w miejsu zamieszkania i podano nr sprawy dochodzeniowej. Tak ze Policja z Lodzi nie musi niczego szukac tylko od razu wyslac. Jesli jestes z lodzi,to podaje swoj nr gadu-1272830. Mozemy sie gdzies spotkac,to zawsze dzialac razem bedzie latwiej.
bemek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Lip 2007, 20:18

Mam najnowsze wieści. Zadzwoniłem na Grabiszyńską do wydziału śledczego pod nr 0713404778. Gość, który ze mną rozmawiał nie chciał za bardzo udzielać informacji przez telefon. Wiem tylko tyle, że jeszcze ich nie złapali, i że dowód którym posługiwała się pseudo Spławski był zgudbiony przez prawdziwego Spławskiego. Nie są to dobre wieści, ale.................... już sam nie wiem co o tym myśleć.
lukasb4
Nowicjusz

19 Lip 2007, 20:18

Sadzę, że nasza interwencja w mediach i opublikowanie jego zdjęcia w lokalnej telewizzji przyczyniło się do tego. Chyba jest to właściwa droga, aby dalej naciskać na media, żeby zainteresowały sie tą sprawą. Wygląda na to, ze oszukanych jest bardzo dużo ludzi. Wszyscy powinni sie o tym jak najszybciej dowiedzieć. Upływający czas działa na nasza niekorzyść.
ekologia
Nowicjusz

19 Lip 2007, 20:21

Teraz to chyba nie ma znaczenia, że facet z którym podpisywaliśmy umowę miał fałszywy dowód skoro nazywa się Michał Spławski i wiadomo, gzie się uczył. Zajrzyjcie na strone podaną przez axaxax. Może ja się mylę.
ekologia
Nowicjusz

19 Lip 2007, 20:24

BEMEK - nie mam gg. Mój mail [email widoczny po zalogowaniu]
lukasb4
Nowicjusz